Bună ziua! Nici nu mi-aș permite să nu vă dau dreptate, doamnă primar, când văd câte realizări aveți în comunitatea dumneavoastră și cât vă iubesc oamenii! Acest lucru este foarte important, pentru că de fiecare dată când dai iubire, primești iubire, iar dumneavoastră aici ați dat iubire oamenilor din comunitate și văd că și ei vă iubesc în egală măsură.

 

Vreau să le spun și eu la mulți ani celor care astăzi își sărbătoresc ziua onomastică, să aibă parte de sănătate, bucurii și cât mai multe realizări alături de familia lor, de comunitatea în care trăiesc. Am venit astăzi în mijlocul dumneavoastră în primul rând pentru că iubesc oamenii, pentru că am vrut să vorbim despre realizările de aici, despre realizările de la guvernare, să vin alături de o echipă minunată, doamna primar, domnul președinte Dragoș Benea, senatorii și deputații noștri, oameni care iubesc oamenii, cărora le place să stea între oameni, oameni care vorbesc despre realizări, despre lucruri bune, despre ceea ce pot face pentru oameni. Am venit să vorbim despre ceea ce am realizat împreună, pentru că dacă noi am fost la guvernare, dacă eu am fost prim-ministrul României, toate realizările pe care le-am făcut le-am făcut cu sprijinul colegelor și colegilor mei, cu sprijinul dumneavoastră și de fiecare dată cu gândul către oameni. Orice măsură pe care am luat-o ne-am gândit la impactul pe care-l are pentru oameni, ne-am gândit că trebuie să aducem un zâmbet pe fața părinților și bunicilor noștri, ca după o viață de muncă să vadă că sunt respectați și sunt iubiți de către Guvernul României. Ne-am gândit să sprijinim comunitățile locale prin PNDL, cu fonduri guvernamentale și europene, ne-am gândit să sprijinim profesorii și medicii să nu mai plece din țară și să construim pentru fiecare comunitate și pentru această țară. Am făcut-o cu sufletul, pentru că iubim românii și România.

 

Ceea ce vine ne îngrijorează. Am luptat pentru a construi o temelie solidă pentru această țară. Am văzut că s-au chinuit șase lideri politici, în frunte cu președintele României, să dea jos un guvern care a lucrat pentru oameni. Ne-am gândit că nu e important dacă schimbi un om cu altul, important e cu ceea ce vii în fața oamenilor și ceea ce vrei să faci pentru ei. Am văzut câtă îngrijorare a produs programul de guvernare al celor care astăzi vor să conducă România de la Palatul Victoria. Am văzut că nu se mai gândesc la pensionari, ne spun „nu tăiem pensiile, dar nici nu le mai creștem”, așa cum am spus noi și cum a dorit PSD, de la 1 septembrie 2020, punctul de pensie la 1775 lei. Am văzut că nu mai vor să aloce bani pentru persoanele cu dizabilități, că vor să taie salariile bugetarilor, că nu îi mai interesează fondurile și programele pentru dezvoltarea comunităților din România, că vor să privatizeze companiile românești, că vor să desființeze programul de tomate, nu mai este importantă nici agricultura pentru ei, am văzut că nu au nimic pozitiv. Totul se reduce la un singur cuvânt: austeritate. Am mai trăit aceste timpuri și cred că aici avem un exemplu care ar trebui urmat de mulți alții: un primar care nu a putut accepta austeritatea pentru cetățenii comunității, pentru cetățenii din județ și pentru România și atunci a plecat și a venit pentru că a vrut să construiască și să lucreze pentru oameni și a reușit acest lucru.

 

Același lucru vrem să-l facem noi. Nu vom vota acest guvern, nu putem să girăm măsurile luate de români împotriva românilor. Noi vrem să luăm măsuri pentru români, nu împotriva lor și nu o să mergem nici la vot, o să încercăm să facem o opoziție cât mai dură împotriva acestor oameni pentru care românii nu înseamnă mare lucru. Pentru ei sunt importante doar problemele lor, doar avantajul electoral, iar pe oameni îi privesc ca pe niște cifre. Nu vin în mijlocul românilor, nu vorbesc cu românii, ei nu vor să lucreze pentru România și pentru români. Avem un președinte pe care l-ați văzut vreodată aici, în mijlocul dumneavoastră, să vină în județ și să vorbească cu oamenii, l-ați văzut că încearcă să rezolve ceva pentru oameni, pentru această țară? Categoric nu. Este un președinte care a împărțit România, care a indus multă ură în societatea românească, un președinte dictator care vrea să fie președintele României, să fie șeful Guvernului, să aibă Parlamentul lui. E un președinte care vrea să conducă tot, dar nu să ia măsuri bune pentru oameni. E un președinte care ne privește cu aroganță și dispreț, un președinte care nu a vorbit deloc despre toți românii, ci despre „românii mei”, cei care sunt în jurul lui.

 

Oameni buni, România este a noastră, a tuturor, e a cetățenilor de aici, din toate comunitățile locale, România este a dumneavoastră! Din păcate, suntem într-un moment dificil pentru această țară. Noi am făcut cât am putut și am făcut multe lucruri pentru români, dar ceea ce vor să facă acești oameni nu este bun pentru nicio comunitate și pentru niciun român. Eu cred că noi trebuie să fim cei care ne regăsim în deciziile președintelui României, noi toți trebuie să fim cei care decidem viitorul acestei țări, al județului, viitorul localității dumneavoastră! Nu putem să ne uităm de pe margine atunci când alții vor să distrugă ceea ce s-a construit și putem face acest lucru prin implicarea tuturor. Nu este o luptă între partide politice, ci o luptă a majorității românilor pentru țară și pentru români. Eu sper ca în această luptă să ni se alăture cât mai mulți oameni, pentru că este lupta noastră pentru țara noastră, pentru ceea ce dorim să facem în această țară. Vorbeau de românii plecați în afara granițelor țării că trebuie să vină acasă și ce fac? Desființează Ministerul Românilor de Pretutindeni! Oamenii aceștia niciodată nu pot lua măsuri bune pentru oameni și pentru țară, pentru că ei nu iubesc oamenii și nu iubesc țara. Sunt oameni care știu doar să jignească, care își doresc doar să țipe, dar nu asta ne reprezintă pe noi, românii. Noi suntem oameni cinstiți, harnici, care ne implicăm, care vrem să construim. De câte ori ați văzut în România oameni care jignesc, care se manifestă într-un mod care nu le face cinste nici lor, nici nouă? Trebuie să redăm România românilor și am convingerea că putem face acest lucru.

 

Profit de prezența aici a colegilor mei, a doamnei primar, a dumneavoastră și vreau să îl invit pe candidatul Iohannis la o dezbatere unu la unu în care să spună ce a făcut pentru români și România în cinci ani și să spun și eu ce am făcut împreună cu cabinetul meu, cu colegii mei pentru România într-un an și nouă luni, pentru că aceasta este datoria noastră, să venim în fața oamenilor și să le spunem ce am făcut pentru ei, nu pentru noi, să le spunem ce realizări au amprenta noastră, nu cât am stat în vacanță.

 

Oameni buni, am încredere în primărița dumneavoastră, în fiecare român, am încredere că pe data de 10 și 24 vom creiona un viitor mai bun pentru această țară și pentru români. Și am să mă întorc la ceea ce a zis doamna primar, spunea că între o femeie și un bărbat ați ales o femeie și nu v-ați înșelat: vă invit să alegeți o femeie pe 10 și 24 și vă asigur că nu o să vă dezamăgesc.

 

Doamne-ajută și victorie!