Am venit astăzi în mijlocul dumneavoastră pentru că iubesc oamenii, pentru că îi respect și pentru că eu consider că orice lider, orice om care ocupă o funcție înaltă în statul trebuie să vină în mijlocul oamenilor, să vorbească cu ei, să îi asculte, să le spună ce a făcut pentru ei și ce vrea să facă în continuare. Am venit aici pentru că, într-adevăr, aveți un primar destoinic care s-a implicat, care a pus suflet în tot ceea ce a făcut, care a știut să folosească în mod corect fonduri europene, guvernamentale locale pentru că iubește oamenii și vrea să își dezvolte comunitatea.

 

În acest mod am acționat și noi la guvernare. Am încercat să ajutăm fiecare comunitate, să fim alături de cei care au nevoie de sprijinul nostru și să răspundem problemelor pe care le au. Am reușit să facem multe lucruri, iar ceea ce am făcut, oricât s-ar strădui unii să șteargă cu buretele, oamenii au văzut implicare și au beneficiat de multe dintre măsurile luate, fie că vorbim de pensii și salarii, de voucherele de vacanță la care a făcut referire domnul primar, de investițiile în comunitățile locale din PNDL 1 și 2, de investițiile în agricultură, de luarea subvențiilor la timp, de programul pentru irigații, pentru zona montană, de programul de tomate și alte programe pe care le-am lansat pentru oameni, fie că vorbim de IMM-uri, de ajutoarele de stat pentru cei care au făcut investiții, toate acestea rămân, nu le-am făcut pentru noi, ci pentru oameni.

 

Am spus de fiecare dată că nu am avut o guvernare perfectă, mai sunt lucruri de făcut, dar am avut o guvernare eficientă care s-a adresat oamenilor, pentru că în spatele oricărei cifre, a oricărei decizii pe care o iei de la pupitrul Guvernului României sunt oameni și trebuie să fii alături de ei și să îi sprijini pe toți cei care au nevoie.

 

Am văzut acum că în urma moțiunii au venit cei care până acum i-au pedepsit pe români, cei care ne-au învățat cu austeritatea, cei care nu îi iubesc pe români, pornind de la președintele României și la cei șase lideri politici care vin cu tot felul de măsuri, dar nu pentru oameni, ci împotriva lor. Am văzut că programul de tomate nu mai contează, că irigațiile și antigrindina nu mai contează, că subvențiile s-or da ele când s-or da, dar nu mai le au în prim-plan, că nu mai au creșterea punctului de pensie, că pentru spitale este important să le comaseze, nu să avem spitale aproape de fiecare localitate, pentru ca intervenția în caz de necesitate să fie cât mai rapidă, am văzut că se gândesc cum să treacă prefecturile la Ministerul Dezvoltării, cum să schimbe în 48 de ore totul. Citind programul de guvernare, pentru toți e clar un lucru: fac un program de guvernare pentru ei, nu pentru oameni, pentru câștig electoral, nu pentru binele comunităților locale și în folosul oamenilor. Este același partid foarfece care a știut de fiecare dată să taie de la români. Eu vreau să le spun de aici, de la Sînmartin, că pensionarii nu au nevoie de sprijin. Este datoria noastră să îi respectăm, după o viață de muncă să le dăm ceea ce este al lor. Dacă nu au respect pentru părinții și bunicii noștri, înseamnă că nu au respect pentru nimic.

 

Noi vom merge înainte. Nu știu ce se va întâmpla luni, cum mulți dintre dumneavoastră nu știu ce va fi de luni încolo, ce îi așteaptă pe pensionari, pe cetățeni. De fiecare dată când m-au întrebat cetățenii în orice loc din această țară ce se întâmplă cu pensiile, cu impozitele pentru pensiile mai mici de 2000 de lei, am știut să le răspund. Este pentru prima oară când știu ce îi așteaptă, dar mi-e foarte greu să le dau un răspuns care să îi întristeze, să le spun primarilor, așa cum e cel de aici, vicepreședinților de CJ, deputaților și senatorilor, ce va fi după ce va veni acest guvern, ce măsuri vor lua împotriva oamenilor, pentru că ei nu iubesc oamenii. Ei ascultă ce li se spune de la Palatul Cotroceni, unde este de fapt președintele PNL și execută întocmai.

 

De aceea, cred că este important ca noi, românii, să devenim mai implicați, să nu mai lăsăm să se întâmple lucruri rele pentru comunitățile noastre, pentru părinții noștri, pentru copiii și nepoții noștri. Am venit aici să vorbesc cu dumneavoastră pentru că știu că aveți o inimă românească cu care țineți la această țară. Am venit să vorbesc cu dumneavoastră ca români adevărați care trebuie să vă implicați în destinele acestei țări. România nu mai trebuie să fie împărțită, nu trebuie să mai avem România lui Iohannis și România noastră, a celorlalți. România este a tuturor românilor. În România trebuie să ne regăsim fiecare aspirațiile, dorințele, să ne regăsim în deciziile președintelui României, să știm că în țara noastră suntem respectați și că drepturile noastre nu pot fi încălcate. Președintele României, candidatul Iohannis, a jurat cu mâna pe Biblie și pe Constituție, a jurat credință, dar un om care crede în Dumnezeu este sensibil la problemele oamenilor, nu face rău oamenilor, empatizează cu ei. A jurat pe Constituție, aceeași Constituție pe care acum o calcă în picioare și pe care nu o respectă. Și atunci jurămintele candidatului Iohannis nu sunt respectate. Oamenii au nevoie de lucruri concrete, de un președinte care să îi reprezinte cu adevărat. Dacă nu respecți Constituția țării, cum să ai respect pentru legi, pentru oameni, pentru tot ce trebuie să se întâmple bun în această țară.

 

Oameni buni, nu avem o bătălie între partide politice. Așa pare la prima vedere, pentru că suntem într-o campanie electorală. Nu se bat cei în galben cu cei în roșu și cu cei în albastru și în altă culoare, ci noi, cei care iubim această țară, cei care purtăm tricolorul în suflet, pentru un viitor mai bun, toți românii adevărați care vor dezvoltarea comunităților lor, care iubesc această țară, împotriva unor oameni care au arătat ce pot, și-au arătat limitele și dragostea pentru acest popor.

 

Eu am încredere în fiecare român, că aici, ca în fiecare localitate din Bihor, românii vor vota pentru familia lor, pentru un viitor mai bun pentru copiii lor, pentru România. Este timpul să ne luăm țara înapoi, noi să fim cei care creionează viitorul acestei țări.

 

Dumnezeu să ne ajute și nu uitați: degeaba pe urmă sunt regrete. După ce se întâmplă lucruri care rănesc, este foarte greu să pansezi rănile. De aceea, mergeți la vot și votați ca adevărați români. Dumnezeu să ne ajute!