Bună ziua, bine v-am găsit!

 

Mă bucur să fiu astăzi în mijlocul dumneavoastră, în această sărbătoare creștină în care ne întoarcem la valorile fundamentale ale credinței strămoșești. Vreau să le urez la mulți ani tuturor celor care astăzi își serbează ziua onomastică!

 

Am venit cu mare deschidere aici, pentru că aici au fost și sunt oameni destoinici, implicați, care vor binele comunităților lor, care vor binele județului. Mă întreba cineva la intrare dacă mă simt bine. Da, am acest sentiment de bine, pentru că de când sunt prim-ministrul României am luat numai decizii bune și am făcut mult bine oamenilor din toată țara. Mă simt bine pentru că văd că proiecte începute în guvernarea noastră prind contur și se apropie de finalizare, mă simt bine când aud că primarul localității a folosit fonduri guvernamentale, locale și europene pentru a dezvolta această comunitate pentru oameni. Mă simt bine când văd că programe pe care PSD le-a inițiat pentru comunitățile locale – mă refer la PNDL 1 și 2 și FDI – au utilitate și contribuie la dezvoltarea comunităților noastre, a județelor și a țării. Mă simt bine când merg între oameni și îmi mulțumesc că am crescut pensii și salarii, că am crescut alocațiile, că am crescut fondurile pentru persoanele cu dizabilități, mă simt bine să fiu între oameni, să vorbesc cu ei, să îi ascult și să văd ce mai este de făcut, pentru că locul nostru este între oameni, indiferent de funcția pe care o ocupăm în statul român.

 

În rest, nu am același sentiment de bine când mă gândesc că tot ceea ce am clădit împreună cu primari ca cel de aici, împreună cu Dragoș, cu senatori și deputați, s-ar putea dărâma începând cu preluarea guvernării de cei care au dărâmat un guvern – nu perfect, nu am această aroganță, dar un guvern eficient și apropiat de români. Nu mă simt bine când văd că tot ce am construit noi vor să demoleze, când știu că pensionarii nu mai au același optimism. Au mai multe îngrijorări în ceea ce privește pensia lor, pentru că am văzut că în programul de guvernare al candidatului Iohannis, pentru că el e de fapt președintele de facto al PNL, nu mai vorbesc de creșterea punctului de pensie de la 1 septembrie 2020, că vor să reducă salariile bugetarilor, să meargă spre salariile din privat, că vor să taie voucherele de vacanță, că vor să reducă sumele pentru persoanele cu dizabilități, că vor să oprească FDI, că vor să oprească programul pentru tomate, că nu mai prind nicio investiție majoră în infrastructură la nivel național. Toate acestea creează îngrijorare, toate acestea mă fac pe mine și pe colegii mei să privim cu neîncredere spre ceea ce unii spun că vor face pentru binele românilor și al acestei țări.

 

Este adevărat, am guvernat un an și nouă luni și în spatele fiecărei decizii, al tuturor cifrelor, am știut că sunt oameni care au așteptări, care au sperat în noi, pe care nu am avut voie să îi dezamăgim nici la nivel local, așa cum spunea domnul primar, nici la nivel județean, așa cum am vorbit în nenumărate rânduri cu Dragoș Benea, nici la nivel național. În fond, trebuie să guvernăm pentru oameni, iar oamenii trebuie să se regăsească în deciziile noastre.

 

Iată că șase bărbați de stat, în frunte cu candidatul Iohannis, au dărâmat un guvern, au adus țara în instabilitate, au venit târziu cu o formulă guvernamentală și cu un program care arată că nu le pasă de români, de România, de părinții și bunicii noștri, de viitorul copiilor și nepoților noștri. La acest lucru nu putem răspunde decât într-un singur fel: arătând că România este a noastră. Noi, românii, trebuie să ne decidem soarta, să creionăm viitorul copiilor și nepoților noștri. Ne-am săturat de politica lor de austeritate, ne-am săturat să ne privească cu aroganță de la microfonul Administrației Prezidențiale, un președinte care se gândește la români din cinci în cinci ani, și atunci doar pentru a jigni și a-i susține pe cei care iau măsuri împotriva românilor. Ne-am săturat ca președintele să stea în vacanță, în weekenduri prelungite, când ar trebui să fie în mijlocul românilor, să muncească pentru români 24 de ore din 24, 7 zile din 7, să vină și să spună ce a făcut în cei cinci ani în care a fost președintele României, câte măsuri din ceea ce a promis românilor a realizat.

 

În timpul mandatului meu de prim-ministru al României, am realizat 78% din programul de guvernare. Mai sunt multe de realizat din măsurile pe care le așteptau românii, dar am fost în mijlocul românilor, am discutat cu autoritățile locale, cu fiecare om care a venit cu un sfat, cu o sugestie, cu o problemă. Avem un președinte care nu iubește românii, nu empatizează cu ei, avem un președinte lângă care a leșinat un om și n-a schițat un gest măcar că îi pasă de ceea ce se întâmplă în jurul lui. Avem un președinte care de fiecare dată a blocat Guvernul României, Parlamentul României, cu toate măsurile pe care trebuia să le luăm pentru români. Avem un președinte care ar trebui să fie un model de respectare a legilor acestei țări, dar președintele Iohannis a încălcat și încalcă legea fundamentală, Constituția României, pentru că are impresia că-și poate permite orice. E un președinte care a împărțit această țară în România și românii lui și ceilalți, un președinte care este doar al celor care au galben în sufletul lor și în inima lor. Noi avem nevoie de un președinte care în inima lui să poarte roșu, galben și albastru!

 

Oameni buni, România nu este a lui Iohannis, este a cetățenilor acestei țări, a românilor, a noastră, a tuturor. De noi depinde cum vom scrie viitorul acestei țări, de noi depinde dacă putem să sprijinim primarul localității, cei care vor să facă bine pentru localitatea, județul dumneavoastră și această țară, cei care pun suflet în ceea ce fac, cei care într-adevăr arată că sunt, cum a spus domnul primar, cu fața către români și România. De aceea, cred că toți cetățenii care vor binele acestei țări trebuie să se implice, toți cetățenii care vor un președinte care să îi reprezinte cu demnitate în instituțiile europene, pentru că avem aici un europarlamentar, un președinte care să nu stea precum ghiocelul, ci să lupte pentru țară și pentru români, pentru fonduri europene care să fie investite în România, un președinte care să ceară să fim tratați în mod egal cu celelalte țări membre, nu un președinte care de fiecare dată a știut să jignească foarte bine și să dezbine. Noi trebuie ca în România să înlocuim ura cu iubirea, dezbinarea cu solidaritatea, pe cei care vor să dărâme cu cei care vor să construiască.

 

S-a construit aici o temelie solidă la nivel de localitate, cu toții am construit o temelie solidă pentru această țară. Hai să nu-i lăsăm să dărâme tot ce s-a construit, ci împreună cu primarul, cu toți oamenii de bine din această țară, să punem cărămidă cu cărămidă și să construim împreună viitorul acestei țări în care părinții și bunicii să fie respectați, fermierii, agricultorii români să fie ajutați, comunitățile locale să fie sprijinite, să arătăm că aceasta este România noastră, nu România pe care o vor ei.

 

Vă felicit, domnule primar, pentru tot ceea ce ați făcut, pentru faptul că stați între oameni, pentru că de la oameni ne luăm energia și puterea de a merge mai departe.

 

Dumnezeu să ne ajute și, încă o dată, la mulți ani tuturor celor care astăzi își serbează ziua onomastică!