ÎntrebareCare sunt relațiile cu Republica Moldova?

Viorica Dancila: Relațiile cu Republica Moldova au fost demonstrate prin fapte. Știți foarte bine că noi am avut foarte multe proiecte derulate cu Republica Moldova, tot ce ține de grădinițe, școli, dispensare, biserici, și am acordat o atenție deosebită, au fost fonduri alocate către Republica Moldova. De altfel, dacă vă amintiți, prima mea vizită externă în calitate de prim-ministru a fost în Republica Moldova, pentru că am vrut să dau un semnal legat de acest lucru. Mai mult decât atât, atâta timp cât am deținut președinția rotativă a Consiliului UE pot să spun că am fost avocați pentru drumul proeuropean al Republicii Moldova, deci pentru noi reprezintă o prioritate și sperăm ca eforturile tuturor să meargă în direcția susținerii Republicii Moldova pe drumul proeuropean pentru a desființa granițele dintre noi.

 

Întrebare: (…)

Viorica Dancila: Programele PNDL 1 și 2 au beneficiat anul trecut de o sumă de 4,5 miliarde lei, bani care au fost plătiți integral pentru toate facturile care au fost trimise către Ministerul Dezvoltării Regionale. Vreau să menționez faptul că atât PNDL 1, cât și PNDL 2 au fost destinate primarilor, indiferent de culoarea politică, și aproape fiecare localitate din România se bucură de un proiect pe aceste PNDL. Anul acesta, doar pe primul semestru, au fost alocate 4,3 miliarde lei, deci cât a fost alocat pe întregul an anterior și vreau ca până plecăm de la Palatul Victoria, pentru că, după cum știți, moțiunea de cenzură a trecut, să plătim toate facturile primarilor pentru a-și putea continua lucrările, mai ales că vedem care este opinia noului guvern desemnat, deocamdată, care nu au niciun fel de înclinare pentru a susține PNDL sau FDI.

 

ÎntrebareAți văzut lista noului guvern?

Viorica Dancila: Da, cum am subliniat în nenumărate ocazii, pentru mine nu este important că schimbăm un om cu altul, că pleacă Viorica Dăncilă și vine Ludovic Orban. Pentru mine este important ce face fiecare pentru oameni. Sunt total dezamăgită de acest program de guvernare, un program al austerității. Nu vom fi prezenți în sală. Așa cum au reușit să se mobilizeze pentru un obiectiv comun, fără nicio alternativă, căderea acestui guvern, să se mobilizeze în frunte cu candidatul Iohannis pentru un nou guvern, un guvern al austerității. Toți cei care vor vota acest guvern să-și asume măsurile din programul de guvernare, că nu mai cresc pensiile, că vor să taie salarii, că vor să oprească programul de tomate, că vor să privatizeze companiile din transport, pentru că atunci când votezi un guvern, ești parte a măsurilor pe care le ia acest guvern. PSD nu poate gira un program de guvernare împotriva românilor.

 

ÎntrebareVeți mări cu 100 de lei salariul minim?

Viorica Dancila: Da, și cu 150 de lei pentru cei cu studii superioare. Luni vom avea Comitetul Național Tripartit, vom vorbi și cu patronatele, și cu sindicatele. Vrem ca până în ultima clipă să facem bine pentru români și România.

Mulțumim!