Vă mulțumesc pentru căldura cu care m-ați primit, vă mulțumesc pentru sfaturile pe care mi le-ați dat și pentru încurajările dumneavoastră! Prezența dumneavoastră aici, astăzi, în număr atât de mare, îmi dă puterea de a merge înainte, de a fi mult mai puternică și mult mai încrezătoare, de a duce mai departe gândurile dumneavoastră  și speranța dumneavoastră într-o viață bună în ziua de mâine, în deciziile și realizările pe care vi le doriți aici, la Fălticeni.

 

Am condus și conduc Guvernul României de un an și nouă luni, l-am condus pentru oameni. Fiecare decizie pe care am luat-o a fost cu convingerea că pot să aduc bucurie, un zâmbet, că pot dezvolta comunități în România, că pot să mă implic pentru români și România. Au fost multe lucruri bune, au fost multe realizări, dar cea mai mare bucurie a fost atunci când am redat demnitatea pensionarilor, atunci când am ajutat medicii, profesorii, atunci când s-a mai făcut o investiție la Fălticeni sau într-o altă comunitate, atunci când fermierii, cum spunea domnul Daea, au primit subvențiile la timp. Am acționat împreună cu membrii Guvernului pentru fiecare român. Nu pot să spun că am avut o guvernare perfectă, că am realizat tot ce ne-am propus, dar am realizat multe lucruri pentru oameni și nu am luat niciodată o decizie împotriva oamenilor. Ne-am bucurat împreună cu oamenii de fiecare lucru făcut, ne-am bucurat alături de pensionari atunci când am reușit să le ștergem tristețea de pe chip și să le aducem un zâmbet. Sunt convinsă că speranțele au fost mult mai mari, dar ne-am străduit să realizăm cât mai multe din ceea ce am promis. Am luat lucrurile foarte în serios. Am trecut de obstacolele pe care președintele le-a așezat de fiecare dată în fața Guvernului sau a Parlamentului. Fiecare lege a Parlamentului pentru români a fost contestată de președintele Iohannis. Fiecare lucru bun pe care am vrut să-l facem pentru România ne-a adus din partea președintelui jigniri și critici.

 

Doamna Maria, este adevărat, în pomul cu roade dai cu pietre! Pe mine, ca prim-ministru, nu m-au durut loviturile lor, jignirile lor, dar mă doare dacă vor lua vreo decizie împotriva pensionarilor și a românilor. Aceasta este grija noastră și îngrijorarea noastră în acest moment, îngrijorare pe care o aveți și dumneavoastră, cei prezenți în sală. Dacă noi am adus stabilitate, dacă am adoptat legi bune pentru români, iată că șapte lideri de partid, în frunte cu candidatul Iohannis, au demis Guvernul României. Nu l-au demis pentru că nu a lucrat bine, pentru că nu a adus creștere economică, avem a doua cea mai mare creștere din UE, nu l-au demis pentru că iubesc oamenii, pentru că îi respectă pe pensionari și țin la legea pensiilor pe care noi am propus-o și care a fost adoptată. L-au demis din motive personale și electorale, pentru că așa a crezut Iohannis  că o să câștige procente pentru a lua un nou mandat. Nu s-au gândit la România și la români. Este o măsură democratică, au demis Guvernul, dar cu ce au venit în loc? Cu nimic. Au vrut să schimbe un om cu altul și acest lucru nu ne-a deranjat, dar nu au venit cu nimic pentru români. Mă întreabă oamenii acum, „ce se va întâmpla cu pensia noastră? Va mai crește? Ce se întâmplă cu noi? Vor tăia din nou salariile? Vor reduce din nou pensiile? Vor băga impozit pentru pensiile mai mici de 2000 de lei? Vor da afară oamenii acum, în prag de sărbători? Vor tăia PNDL pentru primari, pentru comunitățile locale?” Nu știu ce să le răspund. Știu doar că șase bărbați de stat lași s-au unit pentru a întrerupe măsurile pentru oameni, dar aceiași șase bărbați, șapte cu candidatul Iohannis, nu sunt în stare să vină cu o alternativă pentru oameni și pentru România.

 

Mai mult de atât, e un președinte iresponsabil, care nu îi iubește pe români, care nu a venit niciodată să vorbească cu românii, care ne-a arătat o mare doză de aroganță și autosuficiență, a aruncat țara în haos și a plecat din țară fără să îi pese ce lasă în urmă, fără să îi pese de urmările acțiunilor sale. E un președinte care a împărțit România în „românii mei” și alții, care a introdus în societate numai ură și dezbinare, un președinte care trebuie să aibă „Guvernul lui, Parlamentul lui, România lui și România noastră”.

 

Oameni buni, România este a tuturor românilor, este a noastră, a tuturor, este cea pe care au construit-o pensionarii de azi și pe care noi trebuie să o ducem mai departe. România nu este a lui Klaus Iohannis, a lui Ludovic Orban sau a celor care vin cu jigniri sau cuvinte urâte. România este a voastră, a oamenilor harnici și onești, care știu ce înseamnă respectul și știu că respectul impune respect. România este a mamelor care vor un viitor mai bun pentru copiii lor, a părinților și bunicilor noștri care au muncit pentru această țară. România este cea pe care vrem să o lăsăm generației viitoare, este a noastră, a celor care vrem să contribuim la dezvoltarea acestei țări, care vrem să ne regăsim în deciziile prim-ministrului, ale președintelui României. Nu este România lui Klaus Iohannis.

 

Avem un președinte care nu a arătat niciodată empatie pentru români, care nu a fost sensibil niciodată la problemele românilor. Un soldat a leșinat lângă el, nici măcar nu s-a uitat. Oamenii vor unitate, nu-i pasă, sunt îngrijorați, nu-i pasă, el își continuă călătoriile cu care a fost atât de învățat. Avem nevoie de un președinte care să lucreze 24 de ore din 24, 7 zile din 7, care să vină în mijlocul oamenilor și să îi întrebe ce probleme au, care sunt lucrurile care îi frământă, cum poate oferi ajutor, cum poate să ia din energia dumneavoastră și să meargă mai departe, un președinte care să preia din demnitatea dumneavoastră, care să nu permită ca țara noastră să fie umilită, nu un președinte care să meargă ca un ghiocel și să ia ordine de la alții, un președinte care să lupte pentru obiectivele acestei țări, să aducă bani europeni în România, să ajute agricultorii cu fonduri europene, să fie mândru de țara lui, să vorbească despre români, oameni frumoși la chip și la suflet, despre portul nostru popular atât de frumos, despre obiceiurile și tradițiile noastre, despre cântecele și jocul nostru popular care ne fac unici în Europa, despre diversitatea poporului român în marea unitate a UE. Avem nevoie de un președinte care să ne vorbească din suflet, țipetele disperate sau problemele românilor să ajungă la inima lui. Avem nevoie de un președinte care să aibă o inimă românească, un președinte care să nu poarte în suflet doar culoarea galbenă, un președinte care să aibă în inima lui roșu, galben și albastru.

 

Oameni buni, suntem într-un moment dificil pentru România, un guvern demis, o țară care nu știe încotro să o ia, oameni care nu știu ce-i așteaptă mâine, un președinte plecat din țară care va veni curând să mai jignească o dată sau să ne certe dacă nu suntem de acord cu el. Avem un moment dificil în care vedem multă dezbinare și multă ură. Noi, românii, am realizat lucruri bune pentru această țară și pentru acest popor atunci când am fost uniți, când am pornit la drum cu încredere în noi și în șansa noastră de a reuși, când am crezut în idealurile noastre, când am crezut în capacitatea noastră de a construi această țară. În 30 de ani, PSD, împreună cu dumneavoastră, a construit o temelie solidă. Au venit alții și au demolat tot. Am luat-o iar de la început, iar au venit alții și au demolat. Această țară frumoasă cu oameni frumoși are nevoie de stabilitate, de oameni care să nu mai facă experimente, să se joace cu sentimentele poporului nostru și cu destinul acestei țări. Avem nevoie de oameni care să iubească oamenii, care să-i reprezinte cu mândrie, care să creadă în oameni, care să îi asculte pe cei care au multă înțelepciune, pe cei care au ghiocei la tâmple. Avem nevoie de experiența părinților și bunicilor noștri și de energia celor tineri, avem nevoie de înțelegere, nu de dezbinare între pensionari și cei tineri, ci de unitate, pentru că numai împreună putem avea un destin mai bun pentru această țară.

 

Ca prim-ministru, m-am gândit că sunt mama românilor și am acționat pentru fiecare membru al familiei mele pentru a-l ajuta și pentru a-l sprijini. Am considerat că pensionarii sunt ca părinții mei și trebuie să mă raportez la ei cu afecțiune, cu înțelegere și cu respect. Am considerat că femeile din această țară sunt ca mine, soții care trebuie să aibă grijă de soț, de copii și de părinți. Am acționat ca un membru de familie care știe că soțul trebuie să aibă un serviciu bun, că trebuie să am grijă de soțul meu, că trebuie să am grijă de familia mea, că trebuie să administrez foarte bine treburile familiei pentru a-i merge bine. Ca președinte al României, voi fi la fel, așa cum am acționat ca premier, voi considera că fiecare român din această țară, și cel care m-a jignit, și cel care m-a apreciat, și cel care m-a votat, și cel care nu m-a votat, este pentru mine un membru al familiei. Celor care nu m-au votat le voi arăta că am meritat să fiu votată. Celor care mă votează le voi arăta că nu am voie să-i dezamăgesc.

 

Oameni buni, de noi depinde ce se va întâmpla cu această țară, cu acest popor. Trebuie să vorbim cu toți, să mergem cu toții și să le creionăm viitorul și destinul. Nu mai avem voie să avem experimente pentru România, trebuie să mergem înainte cu cei care ne reprezintă cu adevărat, care gândesc, dar pun și suflet în ceea ce fac, care au respect pentru ceea ce au făcut înaintașii noștri, dar le oferă un viitor mai bun și copiilor noștri.

 

Îl provoc și de aici, de la Fălticeni, la o confruntare unu la unu pe președintele Iohannis. Nu trebuie să venim în fața românilor cu promisiuni, sunt sătui de promisiuni, ci să spună președintele ce a făcut în cei cinci ani de mandat și să spună premierul României ce a făcut în cei un an și nouă luni de mandat! Trebuie să dăm socoteală poporului român pentru ceea ce am făcut în funcțiile deținute, funcțiile cele mai înalte în statul român. Trebuie să venim în fața românilor în fiecare an și să le spunem, oameni buni, asta am făcut pentru voi, asta nu am putut să facem. Nu mai trebuie să venim cu minciuni și promisiuni.

 

Eu vă promit că în timp ce ei vor minți în ceea ce mă privește, eu voi spune mereu adevărul, pentru că mizeria iese mereu la suprafață. Și vă mai promit un lucru: chiar dacă sunt femeie, chiar dacă nu am statura impozantă a domnului Iohannis și a celorlalți lideri, sunt mult mai puternică decât ei și nu voi face niciun pas în spate. Vom face împreună mulți pași înainte în România normală a noastră, nu a lui Iohannis, în România în care fiecare cetățean este respectat, în România în care nimeni nu este lăsat în urmă, în România în care suntem alături de fiecare român, în România părinților și bunicilor noștri, a copiilor și nepoților noștri. Știu că avem putere, avem determinare să facem împreună acest lucru.

 

Vă mai spun un lucru pe care l-am spus în fiecare localitate: decât mare, înalt ca bradul și leneș, mai bine buturuga mică care răstoarnă carul mare! Oameni buni, puterea este la noi, este a fiecăruia dintre noi. Trebuie să folosim această putere a unității naționale astfel încât pe 10 și pe 24 să avem un președinte cu inimă de român care să muncească pentru România și pentru români, să avem un guvern care să continue programul de guvernare și să-i ajute pe primari, oameni destoinici și implicați în comunitățile lor, să avem România în care să ne regăsim fiecare dintre noi, de care să fim mândri, România pe care ne-a descris-o atât de frumos doamna Maria, să avem un președinte cu credință în Dumnezeu și în poporul român.

 

Dumnezeu să ne ajute! Victorie!