Ca orice gazdă care se respectă – și știu că buzoienii sunt niște gazde, fără modestie, perfecte –, aș dori să-i mulțumesc domnului Paul Stănescu, secretarul general interimar, pentru că este astăzi alături de mine și este alături de mine în fiecare zi în această nouă provocare pe care o avem împreună și alături de dumneavoastră. Nu aș fi reușit în această perioadă fără să am un om cu atâta maturitate și atâta echilibru cum este domnul Paul Stănescu alături de mine. Îi mulțumesc din tot sufletul! Eu sunt Marcel, domnul Stănescu este nea Paul, ca un fel de „sir Paul”!

Aș dori să le mulțumesc și celor doi colegi care au ales în acest moment drumul pribegiei, amândoi sunt europarlamentari: Claudiu Manda, care reprezintă o organizație la concurență cu Olt și Buzău și Bacău, parte atât Claudiu, cât și Dragoș, din BPN-ul provizoriu din acest moment. Cel mai critic și aș putea spune cel mai radical dintre noi toți este Claudiu, dar părerea mea este că are un rol foarte bine definit și, nu în ultimul rând, în afară de critici, e un om care a dovedit perfect la Dolj că e un om de construcție. Mulțumesc mult, Claudiu!

Dragoș, domnul președinte al Organizației Bacău Dragoș Benea, e din generația tânără de politicieni. Nu a dat niciun rateu până acum, sunt ferm convins că nu va da nici în continuare. Are capacitate de mobilizare și o să vă zic, până la urmă o să dau și din casă: Claudiu este alergător pe suta de metri, iar Dragoș este alergător de maraton! Frecvent aleargă zeci de kilometri zilnic. Cine are de gând să se pună cu Dragoș întotdeauna să se gândească la acest lucru înainte să o facă! Mulțumesc mult, Dragoș!

Am să-mi permit să invit musafirii întâi până începe conferința și am văzut din prezentarea alegerilor, cred că știm cu toții ce am câștigat la Buzău, ce am făcut la Buzău, o să mai detaliez și eu, n-aș vrea astăzi să intrăm în cifre în ceea ce privește organizația noastră. Aș vrea să încep cu cifrele în ceea ce-i privește pe Ludovic Orban și pe Cîțu, la ei am multe de spus! Ce rezultate am avut noi la Buzău știm și noi, știe și conducerea, știe toată țara: nu sunt întâmplătoare. O să detaliez acest lucru, dar cel mai mult mi-aș dori să lăsăm musafirii să ne spună câteva gânduri și o să revenim pe parcursul conferinței cu toate detaliile necesare, cu ceea ce ne propunem în anul 2020 și cu ceea ce ne propunem politic în cadrul Partidului Social Democrat până în anul 2024. Dacă doriți un rezumat foarte simplu, categoric trebuie și avem capacitatea de a câștiga alegerile locale din anul 2020, avem capacitatea și ne și ajută din plin domnul Orban și al său Guvern să câștigăm alegerile generale din anul 2020, iar partidul are capacitatea ca în anul 2024, în afară de a câștiga toate alegerile, în primul și în primul rând trebuie să aibă președintele României!