Bună ziua! Am venit astăzi să vizitez acest obiectiv foarte frumos, foarte important pentru cetățenii din sectorul 6. Aceste sere formate din șapte pavilioane cu o suprafață de 1250 de metri pătrați sunt un punct de atracție atât pentru tineri, elevi și studenți, cât și pentru fiecare cetățean din sectorul 6 și nu numai. Vreau să-l felicit pe domnul primar pentru această investiție care am înțeles că se deschide la sfârșitul acestei luni. Sper ca exemplul de aici să fie urmat și în alte județe din țară.

ÎntrebareCredeți că până la alegeri vom avea un alt executiv?

Viorica Dăncilă: Nu am de unde să știu. După cum este firesc, negocierile se poartă de către cele șase partide de opoziție care au reușit să dea jos un Guvern fără a veni cu o altă soluție în loc. Văd că este implicat în continuare domnul președinte Iohannis, nu ne sperie implicarea domniei-sale. Suntem îndeajuns de puternici să mergem înainte. Cert este că, din motive electorale și din motive de campanie, cei care vor suferi sunt cetățenii, pentru că vedem că nu au o alternativă, negociază, dar nu ne spun un program de guvernare, ce îi așteaptă pe cetățeni începând de a doua zi după ce vor prelua guvernarea. PSD nu va participa la votul pentru noul guvern.

ÎntrebareSpuneau că vor negocia și cu social-democrați, cu fiecare în parte. Aveți emoții?

Viorica Dăncilă: Nu, nu am emoții. Am încredere că niciun social-democrat nu-și mai asumă să trădeze voturile date și încrederea cetățenilor din România.

ÎntrebareSe probează acuzele aduse de fostul director de la TAROM?

Viorica Dăncilă: Nu am de unde să știu. Mâine o să aflu primele detalii legate de Corpul de Control pe care l-am trimis atât la TAROM, cât și la Ministerul Transporturilor.

ÎntrebareO discuție cu domnul Cuc ați avut?

Viorica Dăncilă: Da, am discutat cu domnul Cuc. A negat toate aceste lucruri legate de avioane, de întârzieri, de rămânerea la sol. Nu aș vrea să mă implic, dar eu cred că acest lucru nu se putea: gândiți-vă că dacă se întârzia zece minute, era vinovat premierul și nu cred eu că domnul Cuc ar fi luat o decizie care m-ar fi pus pe mine în primul rând într-o situație neplăcută.

ÎntrebareMâine un partid va propune înființarea unei comisii parlamentare. PSD ar fi de acord?

Viorica Dăncilă: Nu am nimic împotrivă, este dreptul lor să depună această cerere. Eu, încă prim-ministru interimar, vreau să văd rezultatele controlului făcut de către Corpul de Control al prim-ministrului.

ÎntrebareSunt mulți nemulțumiți de faptul că Rovana Plumb și-a primit banii cheltuiți în campanie, în schimb alții nu. Ce se întâmplă cu aceste sume?

Viorica Dăncilă: Categoric vor fi restituite. Tot ceea ce este legat va fi făcut în cadrul PSD. Știți foarte bine că de fiecare dată am acționat conform legii. Așa voi merge și în continuare, nu voi încălca legea, spre deosebire de ceilalți, care încalcă legea, dar cer celorlalți să respecte legea. Eu vreau să fiu un exemplu în ceea ce privește respectarea legii. Și ceilalți vor primi banii, Rovana Plumb a fost prima pe listă. Vom face în așa fel încât toți colegii noștri să își primească banii, pentru că așa este firesc și așa este legal. Voi avea grijă ca legalitatea să fie respectată până la capăt.

ÎntrebareVeți aloca mâine banii pentru PNDL?

Viorica Dăncilă: Încă nu știu care este suma, dar, așa cum am precizat de fiecare dată, consider că proiectele de dezvoltare locală sunt foarte importante pentru fiecare comunitate din România, indiferent de culoarea politică. După cum știți, aproape fiecare comunitate din România a beneficiat de aceste proiecte. Noi vom aloca banii pentru plata facturilor. Știu că sunt primari din diferite partide care așteaptă acest lucru. Pentru noi este important ca PNL și cei care vor să preia guvernarea să își asume că vor continua aceste programe. Trebuie să înțeleagă că aceste programe sunt importante pentru fiecare județ, pentru România. De aceea vă spuneam că am auzit discuțiile apărute în spațiul public cu majorități, că unii votează, că unii nu votează, că unii susțin, alții nu susțin, dar important e ceea ce vor să facă pentru români, pentru că dacă întrebați un român acum pe stradă, oricare, nu știe ce îl așteaptă începând de a doua zi de când vor prelua guvernarea. Că vor îngheța pensiile, că vor da afară oamenii, așa cum au declarat, că vor disponibiliza în prag de sărbători oamenii, că vor crește din nou impozitele, că renunță la voucherele de vacanță – toate aceste lucruri creează îngrijorare în rândul oamenilor, iar eu vă garantez că voi lupta împotriva lor, a tuturor, cei șase plus președintele țării, astfel încât să țin cu oamenii. Nu mi-e teamă de ei și în această luptă vom merge până la capăt.

ÎntrebareCum comentați decizia domnului Dragnea de a sesiza Curtea de Justiție a UE? Vă acuză de fraude cu consilierea avută când erați europarlamentar.

Viorica Dăncilă: La șapte care sunt împotriva mea, al optulea parcă nici nu mai contează! Eu vă garantez că de fiecare dată am respectat legea. Nu mi-aș fi permis să fac așa ceva, iar dacă exista o mai bună informare – oricare europarlamentar poate să confirme acest lucru –, nimeni nu poate să direcționeze banii către un angajat, pentru că aceștia sunt direcționați de către Parlamentul European. Europarlamentarul nu are cum să facă acest lucru. Sunt vreo cinci sau șase firme care pot gestiona această direcționare a fondurilor și întâi achită toate obligațiile către stat, pe urmă merg la cel care beneficiază de acest contract de angajare cu europarlamentarul. Am toate documentele, nu mi-este frică, mi-este frică doar de Dumnezeu și de măsurile împotriva românilor pe care vor să le ia acești oameni.

ÎntrebareDe ce toate aceste acțiuni ale fostului președinte PSD?

Viorica Dăncilă: Nu înțeleg de ce toți și-au ales ca țintă o femeie premier. Nu înțeleg acest lucru, dar vreau să le spun tuturor că nu am nicio problemă cu legea, nu mi-e frică de niciun control, pentru că nu am greșit niciodată din punct de vedere legal. Nu am încălcat Constituția, așa cum o fac alții. Voi răspunde la toate acuzațiile pe care mi le aduc cu foarte multă deschidere. Cred că și-au propus toți să aibă o singură țintă, un om care efectiv a muncit pentru această țară. Nu se acuză între ei, toți și-au găsit o singură țintă, premierul interimar al României, o femeie! Le doresc succes, eu voi merge înainte.