Dragi colegi, vreau să vă mulțumesc pentru votul de astăzi! Votul vostru mă onorează, dar mă și responsabilizează. Știu că nu este un drum ușor, că va fi complicat. Abia acum încep luptele, dar știu că alături de noi sunt mulți oameni, sunteți voi, care iubiți acest partid, sunt milioane de români care cred în noi, sunt mulți oameni a căror speranță este legată de PSD.

 

Atunci când mi s-a propus funcția de prim-ministru, am stat, m-am gândit și toți îmi spuneau: „Să accepți! Ești prima femeie prim-ministru!” Și atunci m-am gândit că am o dublă responsabilitate, am responsabilitatea de a duce această țară pe drumul bun, să nu-mi dezamăgesc colegii, dar am responsabilitatea pentru toate femeile din România să arăt că o femeie prim-ministru poate fi la fel de bună ca un prim-ministru bărbat. Am preluat apoi președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Mulți au spus că nu o să putem să avem o președinție de succes. Iată că peste doar câteva zile, pe 1 iulie, încheiem președinția rotativă a Consiliului UE, o președinție de succes pentru care s-a depus mult efort și vreau să le mulțumesc colegilor mei miniștri, să mulțumesc reprezentanței României la Bruxelles, să le mulțumesc colegilor mei de la Bruxelles prezenți în sală, o președinție care a adus multe cuvinte de laudă pentru România. Și atunci am spus, chiar dacă este prima președinție rotativă pentru țara noastră, chiar dacă următoarea va fi peste 14 ani, am arătat că putem să fim performanți, am arătat că merităm admirația și aprecierea tuturor statelor membre și nu numai.

 

Astăzi, dumneavoastră m-ați votat să fiu primul președinte femeie al PSD. Îmi dau seama de responsabilitate și îmi dau seama că votul dumneavoastră este strâns legat de speranța, de dorința, de implicarea tuturor pentru a readuce PSD pe primul loc între opțiunile românilor. Sunt convinsă că vom reuși, că împreună vom duce partidul nostru spre victorie, că împreună vom lua cele mai bune decizii atât pentru membrii partidului nostru, dar și pentru români, pentru că PSD este cel mai românesc partid, este partidul care întotdeauna a pus în primul rând românii și soarta României și cred că acest lucru este foarte important. Suntem partidul care, în același timp, purtăm în inimă tricolorul, dar și cele 12 stele de pe steagul european. Suntem partidul cel mai pro-european, partidul care ține la relația transatlantică, un partid deschis care trebuie să aducă alături pe toți cei care vor binele României și al românilor.

 

Vă mulțumesc pentru tot! Vreau să vă cer să aveți încredere și, în același timp, de la primul până la ultimul, să ne implicăm pentru ca acest partid și această țară să aibă locul care i se cuvine. Vă mulțumesc pentru participare, pentru vot. Vreau să le spun colegilor mei din conducerea partidului, președintelui executiv Eugen Teodorovici, secretarului general Mihai Fifor, vreau să le spun vicepreședinților partidului Marian Oprișan, președinților de organizații, că au acum în conducerea partidului un prieten și un om care vrea să fie parte a rezultatelor din fiecare județ. Mă uit la Gabi Zetea, la Laurențiu Nistor, la Bogdan Trif, la Vasile Gligași cred că împreună putem construi viitorul pe care și-l dorește România.

 

Dumnezeu să ne ajute!