Este important și guvernatorul, dar și modul în care s-a lucrat de această dată, în funcție de ponderea în Parlament a fiecărui partid politic. Au fost reprezentate locurile. Am vrut să avem o abordare foarte corectă și acest lucru se reflectă în numărul de locuri pe care îl are fiecare grup în Parlamentul României. Da, susținerea este pentru Mugur Isărescu. În același timp, Partidul Social Democrat va avea postul de prim-viceguvernator și un post în executiv.

 

ÎntrebareFlorin Georgescu și Leonard Badea sunt propunerile PSD?

Viorica Dăncilă: Da, Florin Georgescu și Leonard Badea sunt propunerile PSD.

 

ÎntrebarePentru ASF ce pregătiți?

Viorica Dăncilă: O să discutăm acest lucru, o să vorbim în CEX și voi cere părerea colegilor.

 

ÎntrebareFaceți modificarea codurilor penale?

Viorica Dăncilă: Nu s-a discutat despre așa ceva.

 

ÎntrebareRevizuirea Constituției în ce sens?

Viorica Dăncilă: Pentru revizuirea Constituției va fi depusă o inițiativă din partea coaliției PSD-ALDE, astăzi va fi depusă. Am discutat despre acest lucru, am discutat și despre votul în diasporă. Avem trei variante, sperăm să fie îmbrățișate și de cei care își doresc ca într-adevăr în afara granițelor țării să se voteze de către toți cetățenii. La revizuire, în primul rând, cele două puncte pe care le-am avut la referendum, cele două întrebări de la referendum.

 

ÎntrebareDomnul Tăriceanu spunea că ar trebui modificat și Codul Penal.

Viorica Dăncilă: Nu am discutat despre acest lucru.

 

ÎntrebareE o modificare mult mai largă a Constituției?

Viorica Dăncilă: Am discutat despre cele două puncte de la referendum. O să vedem dacă mai introducem încă un punct sau două, dar acestea sunt importante, pentru că am văzut care este voința cetățenilor și vrem să ținem cont de votul din data de 26 mai.

 

ÎntrebareDomnul Tăriceanu spunea că ar putea să fie o alianță PSD-Pro România-ALDE. Susțineți o astfel de idee?

Viorica Dăncilă: Am spus că avem sondaje de opinie și pe măsură ce vom primi aceste sondaje vom vedea ce formulă îmbrățișăm.

 

ÎntrebareCum vi s-a părut această discuție între domnul Ponta și domnul Tăriceanu?

Viorica Dăncilă:  În politică trebuie să existe democrație. Poți să negociezi cu orice partid. Nu putem să îngrădim dreptul unui partid politic de a discuta cu alte partide politice. Eu am lucrat la Bruxelles nouă ani de zile și pentru orice amendament, pentru orice directivă aveam negocieri cu toate grupurile politice, mai puțin grupurile extremiste.

 

ÎntrebareActorii au ieșit în stradă, sunt nemulțumiți.

Viorica Dăncilă: Legat de actori, vreau să am o discuție cu dumnealor. Mâine o să fixez o oră la care să discut, să vedem care sunt nemulțumirile, vreau să chem și ministrul Culturii, astfel încât să luăm o decizie cât mai bună.

Vă mulțumesc!