Bună ziua, bine v-am găsit!

 

Am venit astăzi în mijlocul dumneavoastră să vă vorbesc atât în calitate de prim-ministru, de președinte al PSD, de candidat la președinția României, dar mai ales în calitate de bun român care se adresează unor buni români.

 

În calitate de prim-ministru, fiecare decizie pe care am luat-o, fiecare cuvânt pe care l-am spus, fiecare discurs cu care am ieșit în spațiul public s-a adresat românilor. Am știut că prin deciziile mele pot să aduc bucurie pe fața românilor, pot să fac lucruri bune pentru comunitățile din România, pentru țara noastră, am știut că printr-un cuvânt blând pot să alin suferința unor oameni și în același timp am știut că trebuie să fiu necruțătoare cu cei care greșesc, că nu pot să sprijin greșeala unora și că trebuie să iau deciziile corecte, pentru că aceste decizii nu se referă la mine, ci sunt pentru cei care au crezut și cred în mine, în echipa pe care o conduc și în oameni.

 

În decursul a un an și nouă luni de când sunt prim-ministrul României, m-am gândit la pensionari, la respectul pe care îl datorăm părinților și bunicilor noștri, la datoria pe care o avem de a aduce mai multe lucruri bune pentru cei care au construit România de azi. Am știut că trebuie să pansez rănile pe care alții înaintea noastră le-au făcut și de aceea am considerat că creșterea pensiilor nu este o favoare pe care o fac pensionarilor din România, este o datorie pe care o avem pentru cei care ne-au dat viață, care au construit România de astăzi. Am știut că prin deciziile pe care le voi lua la Palatul Victoria pot să ajut comunele, orașele, județele din România, pot să contribui la dezvoltarea țării mele, pot să fac în așa fel încât românii să nu își mai vadă copiii plecând în alte țări, să își găsească rostul lângă părinți și bunici în țara lor, pentru că fie pâinea cât de rea, tot mai bine-n țara mea! Am sprijinit PNDL 1 și 2, așa cum spunea domnul primar, am încurajat CNI să sprijine comunitățile locale, am încercat alături de fiecare ministru să luăm decizii bune pentru români. Știm deciziile luate de ministrul Agriculturii, acordarea subvențiilor la timp, programele de irigații, pentru zonele montane, antigrindină, programul de tomate care a ajutat agricultorii și care a făcut ca mulți dintre tineri să-și creeze propria afacere aici, acasă, în România. Am sprijinit creșterea salariilor medicilor ca să nu mai plece în alte țări și, împreună cu dotarea spitalelor, să avem în vedere pacienții care au nevoie de îngrijire și de sprijin în spitalele din România. Am sprijinit profesorii din România, am investit în școli, pentru că ne dorim să scadă rata abandonului școlar, cât mai mulți copii să meargă la școală, iar acolo să aibă condiții la fel cum sunt în alte state europene. Am acționat întotdeauna pentru oameni, pentru că iubesc oamenii și pentru că mi-am dorit ca toate deciziile mele să îi ajute pe oameni, să sprijine toate comunitățile din România, indiferent de culoarea politică, pentru că prim-ministrul României trebuie să fie al tuturor românilor, și al celor care-l jignesc, și al celor care-l apreciază, și al celor care-l urăsc, și al celor care cred în el, și al celor care l-au votat, și al celor care nu l-au votat, pentru că România trebuie să se dezvolte în mod uniform, nu trebuie să fie dezbinată, nu trebuie să fie împărțită, este a noastră, a tuturor românilor, a tuturor celor care își iubesc portul popular, cântecele și jocul nostru popular, tradițiile noastre pe care le-am primit de la strămoșii noștri și pe care avem obligația să le ducem mai departe. În România trebuie să se regăsească fiecare român, de la cei cu ghiocei la tâmple până la cel mai tânăr, în România trebuie să fie mândru fiecare român și să spună nu cu voce tremurată „Sunt din România, sunt român” și acest lucru trebuie să-l spunem fiecare dintre noi.

 

Oameni buni, România trece acum printr-o perioadă dificilă. Șase bărbați de stat foarte puternici, dacă au fost necesari șase, în frunte cu președintele Iohannis, au dărâmat un guvern, dar nu au venit cu nimic în loc. După o perioadă destul de lungă, au venit cu o formulă guvernamentală în care regăsim oameni care au tăiat pensii și salarii, care au făcut mult rău acestei țări. Au venit cu un program de guvernare care arată că nu iubesc românii, ci că vor mai multă sărăcie, vor să îi pedepsească pe români și vor lucruri doar pentru ei și cercul din jurul lor. Mulți mă întreabă, „Doamnă prim-ministru, ce va fi de mâine, ce se va întâmpla cu noi, pensionarii, agricultorii?” Răspunsul este unul trist, nu știu dacă să le răspund și să îi întristez sau să le spun că nu știu ce va fi mâine, ceea ce ar fi incorect ca mod de a proceda. De mâine, știu că dacă acest guvern va trece de votul Parlamentului, vor îngheța pensiile, că ceea ce ne-am dorit noi de la 1 septembrie, creșterea punctului de pensie la 1775 lei, nu va mai avea loc, că nu va crește pensia minimă, că vor desființa programul de tomate, că nu mai există program de irigații, că nu au nicio perspectivă pentru agricultorii români, că desființează Ministerul Românilor de Pretutindeni ca să nu mai avem legături cu cei care așteaptă semnale pozitive la noi în țară, că vor să comaseze spitale, parcă am mai auzit acest lucru în timpul guvernării Boc, când au închis spitale, că nu mai vor să dea vouchere de vacanță, pentru că trebuie să îi pedepsim pe români, să nu dezvoltăm turismul într-o țară atât de frumoasă cum este România, că orice măsură pe care vor să o ia e doar pentru ei. Și atunci ne întrebăm: unde suntem noi, românii? Unde în programul lor se regăsesc părinții și bunicii noștri, fermierii români, crescătorii de animale, medicii și profesorii, unde au loc pentru tineri, pentru copiii și nepoții noștri?

 

Avem un președinte care de la microfonul Administrației Prezidențiale a blocat de fiecare dată acest guvern, pentru că nu i-a plăcut că am luat decizii pentru oameni. De câte ori am crescut pensia, a spus că nu sunt bani de pensii, cu un cinism pe care nu trebuie să îl aibă un președinte de țară. Știa foarte bine că sunt bani de pensii și că noi niciodată nu am fi lăsat pensionarii fără pensie plătită la termen, dar i-a plăcut să se joace cu sufletul pensionarilor, neștiind, pentru că nu vine în mijlocul oamenilor, că sunt pensionari care își calculează fiecare bănuț de la pensie la pensie ca să le ajungă pentru medicamente, hrană, să mai dea ceva și nepotului sau nepoatei. Dar președintele României nu are de unde să știe acest lucru, pentru că niciodată în cinci ani de zile nu a venit să vorbească cu românii, să îi întrebe ce îi doare, ce vor de la președintele României, nu a venit niciodată să preia din problemele românilor și să le rezolve, iar răspunsul la această atitudine este foarte simplu: nu iubește oamenii, românii, România.

 

Oameni buni, avem de dat o luptă. Nu este lupta unui partid politic, este lupta românilor pentru România. Noi suntem cei mulți, noi vrem binele acestei țări, noi vrem să ne regăsim în deciziile președintelui României, noi vrem locul nostru în această țară, noi vrem respect pentru cei care au făurit România de azi, noi vrem un viitor mai bun pentru tinerii de azi, noi vrem să ne păstrăm tradițiile și obiceiurile, noi vrem să continuăm construirea cât mai multor obiective în comunele și județele noastre. Noi suntem cei din România reală, cei care știu câte sacrificii face o femeie în familia ei pentru a asigura un trai mai bun pentru părinți, pentru soț, pentru copii. Noi vrem să trăim în România reală, o Românie cu un potențial agricol foarte mare, dar pentru a avea rezultate trebuie să îi ajutăm pe agricultori. Noi iubim fiecare loc din această țară, pentru că ne reprezintă. Aceasta este România pe care trebuie să o clădim cu toții, în care trebuie să ne regăsim cu toții. Să îl lăsăm pe Iohannis și pe ai lui să se alimenteze din ura pe care au adus-o în mijlocul românilor, iar noi, ceilalți, să mergem toți împreună, să vorbim cu prietenii noștri, cu rudele, cu vecinii și să le spunem că trebuie să ne luăm țara înapoi, că trebuie să construim în această țară ceea ce în 30 de ani au avut alții grijă să demoleze. Trebuie să punem fiecare o cărămidă la temelia acestei țări. Nimeni nu poate scoate din inimile noastre dragostea de țară și mândria de a fi român. Este lupta românilor pentru România și românii au fost de neoprit atunci când a fost vorba de neamul și țara lor. Când au dat dovadă de unitate pentru obiectivele de țară, românii au reușit. Avem nevoie de echilibru și consens și, da, avem nevoie de un președinte femeie care să îi trateze pe români ca pe propria ei familie, în care pensionarii să fie părinții și bunicii, în care tinerii să fie copiii și nepoții și să îi sprijine pe fiecare. Avem nevoie de mai multă afecțiune în această țară, de mai multe cuvinte bune, de mai multă solidaritate, de mai mult sprijin pentru cei nevoiași care așteaptă mai multe lucruri din partea celor care conduc astăzi România. Da, avem nevoie de un președinte care să vină în fiecare an și să le dea socoteală românilor, nu celor din afara granițelor țării, pentru ceea ce a făcut sau nu pentru poporul român.

 

Profit de prezența dumneavoastră aici, cum am profitat de prezența multor cetățeni din locurile pe unde am fost, ca să îl chem pe candidatul Iohannis la o confruntare unu la unu și să venim în fața românilor cu ce a făcut președintele Iohannis în cei cinci ani de mandat și ce a făcut prim-ministrul Viorica Dăncilă într-un an și nouă luni de mandat, să le spunem oamenilor ce vrem să facem, încotro îndreptăm această țară, ce facem cu speranțele lor, cu visul lor, cu țara noastră.

 

Sunt convinsă că binele va învinge răul, că credința în Dumnezeu și în acest popor ne va călăuzi pașii. Sunt convinsă că atunci când românii au vrut un lucru bun, nimic nu i-a putut opri. Am încredere în fiecare dintre dumneavoastră, în fiecare român care are o inimă românească și care poartă tricolorul în suflet. Vom fi de neoprit la alegerile din 10 și 24 noiembrie și împreună vom da România românilor și împreună vom creiona un viitor mai bun pentru această țară.

 

Dumnezeu să ne ajute, victorie!