ÎntrebareDomnul Oprișan a fost huiduit!

Viorica Dăncilă: Da, am văzut acest lucru. Eu dezaprob o astfel de manifestare.

 

ÎntrebareOrganizația de Teleorman a fost pregătită pentru acest moment?

Viorica Dăncilă: Nu, nu, nu cred acest lucru, dar, oricum, cine a făcut acest lucru cred că nu a procedat în mod normal, nu a procedat într-un mod în care trebuie să ne raportăm la discursul unui coleg de partid.

 

ÎntrebareNu credeți că e un semnal pentru PSD?

Viorica Dăncilă: Nu aș vrea să interpretez acest lucru.

 

ÎntrebareCum vedeți reînscrierea în Congres a domnului Teodorovici?

Viorica Dăncilă: Este un lucru normal. Așa cum am menționat încă de la început, atunci când am luat decizia să avem un Congres pe data de 29, am spus că pot participa toate colegele și toți colegii. Eugen Teodorovici și-a depus candidatura în termenul stabilit, ieri a spus că nu mai candidează, azi a revenit. Trebuie să dăm șansa fiecărui coleg de a candida. Au fost mai multe situații, nici domnul Pleșoianu nu îndeplinea condițiile de a candida, nu avea în spate susținerea organizației, dar acest lucru nu trebuie să împiedice un coleg să candideze. Cred că este pentru prima dată când în Congres avem nu număr atât de mare de candidați pentru toate funcțiile care au fost astăzi supuse votului.

 

ÎntrebarePreședintele ALDE v-a propus un nou parteneriat. Cum răspundeți?

Viorica Dăncilă: O să văd ce vrea, de fapt, domnul Tăriceanu. O să am o discuție. Așa cum știți foarte bine, decizia nu o iau eu, decizia o luăm în forurile statutare ale partidului. Am spus și în discursul meu că trebuie să schimbăm modul de abordare, decizia nu trebuie luată de președinte, ci de forul statutar.

 

ÎntrebareDomnul Tăriceanu vorbește în continuare de forțele oculte care au acaparat statul.

Viorica Dăncilă: De ce încercați să mă întrebați pe mine despre ceea ce vorbește domnul Tăriceanu? Nu pot să interzic nimănui să-și schimbe opinia sau să își schimbe modul de abordare, pot doar să-mi impun mie să am un alt mod de abordare și îl voi avea.

 

ÎntrebareFaptul că domnul Fifor e în spatele dumneavoastră e un semnal pentru colegi?

Viorica Dăncilă: Am mai auzit aceste întrebări. După cum ați observat, alături de mine a fost și Rodica Nassar, a fost și Gabi Petrea, a fost și Mihai Fifor. Sunt oameni care în acest moment ocupă funcții de conducere în partid. Mihai Fifor este președintele Consiliului Național, Rodica Nassar este secretar general interimar, Gabi Petrea este președintele Organizației de Tineret. Nu puteam să îi îndepărtez de mine dacă ocupă funcții de conducere.

 

ÎntrebareAr trebui să interziceți să se mai vorbească de forțele acestea oculte?

Viorica Dăncilă: Eu cred că trebuie să mergem nu pe linia pe care vrem noi, ci pe linia pe care o vor oamenii, pe care o vor membrii noștri de partid, pentru că de multe ori mesajul nostru nu a fost cel dorit de oameni și oamenii s-au desprins de noi tocmai din cauza unor mesaje pe care nu le-au agreat.