Viorica Dăncilă: Bună ziua! Am participat astăzi la conferința organizației PSD Dolj, o organizație foarte puternică, o organizație care a demonstrat de fiecare dată că prin muncă, prin organizare, printr-o comunicare foarte bună și prin discuțiile pe care le au cu cetățenii din Dolj pot obține rezultate foarte bune. Am ascultat bilanțul președinției deținute de către Claudiu Manda în cei patru ani de mandat. Am văzut o activitate foarte intensă, foarte multe activități la care au participat foarte mulți cetățeni din Dolj, precum și creionarea programului de activități pentru perioada următoare, o perioadă foarte importantă, având în vedere că avem trei rânduri de alegeri, prezidențiale, locale și parlamentare. Așa cum am spus, voi merge în fiecare județ, în toate zonele țării. La Dolj este prima vizită, prima participare la o conferință de alegeri din Oltenia. Urmează să particip și în alte județe ale țării.

Vreau să felicit organizația de la Dolj, pe Claudiu Manda și pe Olguța Vasilescu pentru modul în care au organizat evenimentele aici, la Dolj, pentru modul în care s-au organizat și pentru modul în care au transmis mesajele către cetățenii de la Dolj. În același timp, vreau s-o felicit pe Olguța și pentru mandatul de ministru în Guvern, unde a avut rezultate bune, apreciate de către pensionari, salariați, cetățeni, nu numai aici, la Dolj, ci și în toate zonele țării.

 

ÎntrebareDomnul Tăriceanu a declarat azi că nu vrea să facă parte dintr-un Guvern impotent.

Viorica Dăncilă: Sincer, mă surprinde această declarație a domnului Tăriceanu. Eu cred că acest guvern a obținut rezultate. Domnul Tăriceanu are miniștri în acest guvern, probabil referirea este la miniștrii dumnealui, că nu poți să iei în ansamblu și să judeci toți oamenii dintr-un guvern. Pentru mine sunt importante alte lucruri, nu să-i răspund domnului Tăriceanu. Este părerea dumnealui. Aș fi vrut ca această părere să fie discutată în coaliție, nu prin intermediul presei. Nu am să discut despre afirmațiile domnului Tăriceanu. Pentru mine acum e important să cresc punctul de pensie începând cu 1 septembrie, să creștem indemnizația minimă, să venim cu ajustarea proiectelor, să avem o sesiune extraordinară unde să dăm acele OUG care să justifice dorința noastră de a lupta împotriva criminalității. Sunt alte lucruri pe care le avem în prim-plan, pregătirea noastră pentru alegeri. Cred că aceste lucruri nu fac bine și pentru mine, ca și pentru membrii Guvernului și ai PSD, este importantă stabilitatea țării. Avem această responsabilitate de a asigura stabilitate în România și cred că aceste acuzații nu fac decât să scindeze, iar eu întotdeauna am îndemnat la consens și unitate. Românii au nevoie de consens și unitate, de dialog, nu de astfel de afirmații făcute prin intermediul mass-media. Am să-mi spun părerea în cadrul ședinței de coaliție referitoare la aceste aspecte. În rest, reafirm ceea ce am spus ieri la sfârșitul CEX: atâta timp cât în forul de conducere al PSD s-a luat această decizie a remanierilor și a reajustării programului de guvernare, nu o restructurare, vom merge pe linia PSD.

 

ÎntrebareA spus că dumneavoastră v-ați înțeles cu Klaus Iohannis pentru postul de comisar european.

Viorica Dăncilă: Este regretabil să aud astfel de afirmații. Era normal ca desemnarea pentru comisarul european să fie din rândul PSD. Haideți să ne uităm, totuși, la procente și la modul în care stăm în preferințele electoratului și în care este reprezentarea în Guvernul României. Acest lucru trebuia discutat cu colegii de la PSD. I-am spus domnului Tăriceanu pe cine am desemnat. Se încearcă, de fapt, căutarea de motive și mă nedumerește un pic faptul că până acum nu au fost aceste ieșiri în spațiul public. Chiar dacă au fost divergențe, și e normal să nu avem toți aceeași opinie, aceste lucruri s-au discutat în cadrul coaliției de guvernare, nu prin intermediul presei. Cred că aceste acuzații sunt total nefondate. E ultimul lucru care s-ar putea avea în vedere, pentru că eu știu că de fiecare dată Guvernul României a fost cel criticat, nu ALDE, PSD a fost cel criticat de către președintele României, noi am avut din partea președintelui numeroase obstacole, de fiecare dată când am numit am văzut reacțiile domnului președinte Iohannis. Guvernul este cel mai criticat, premierul este criticat. Nu l-am auzit pe președintele României cerând demisia președintelui Senatului, dar l-am auzit cerând de șapte ori demisia premierului. Dacă așa ceva înseamnă blat pentru unii, pentru mine nu! Nu fac blat cu nimeni. Pentru mine este important ca PSD să obțină un scor foarte bun la prezidențiale. Este important nu să intrăm în turul 2, ci să câștigăm alegerile prezidențiale. Pentru mine este foarte important să câștigăm încrederea cetățenilor. În centrul preocupărilor mele nu se află aceste dispute, să răspund la anumite păreri, chiar dacă vin de la partenerii noștri de coaliție. Pentru mine e important să discut cu oamenii și să vedem ce putem să facem pentru ei.

 

ÎntrebareAți mai evaluat miniștri?

Viorica Dăncilă: Am făcut deja multe evaluări pe mai multe portofolii. Acolo unde sunt nemulțumită, voi propune remanierea miniștrilor respectivi, dar eu vreau să fiu un om corect. Dacă alții vin cu anumite neadevăruri, eu voi spune întotdeauna adevărul: în primul rând, dacă am anumite nemulțumiri și în urma evaluării rezultatele nu sunt cele dorite, prima dată o să discut cu partenerii de coaliție, pentru că așa mi se pare corect. Atunci când ai un parteneriat, când ești împreună într-o coaliție, e ca într-o familie: prima oară discuți lucrurile în familie, pe urmă ieși cu ele public. Evaluarea miniștrilor de la ALDE o să fie prima dată prezentată partenerilor din ALDE, pe urmă o să ies cu ea public. Nu exclud absolut nimic, dar bineînțeles că trebuie să am o discuție cu ALDE.

 

ÎntrebareSunteți mulțumită de ancheta de la Caracal?

Viorica Dăncilă: Știți foarte bine că ancheta e făcută de DIICOT. Nu pot să spun eu dacă sunt mulțumită sau nu. Pentru mine este important să iau toate măsurile ca cei vinovați să plătească. Este important să aduc din punct de vedere legislativ acele elemente, fie că vorbim de Ministerul Justiției, fie că vorbim de situațiile de urgență sau de Ministerul de Interne, care să aducă aceste reglementări pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple. Am avut discuții cu Ministerul Afacerilor Interne, cu Ministerul Justiției, avem deja pregătite OUG pentru situații de urgență. Am vorbit deja cu domnul Arafat, știți foarte bine că este un grup de lucru în subordinea prim-ministrului. Este important să avem un adevărat război împotriva criminalității. Trebuie să luptăm împotriva corupției, e foarte corect, dar și împotriva criminalității. Este foarte important ca pe viitor să avem o campanie susținută împotriva traficului de persoane și să aduc alături de mine pe toți cei care vor să ducem această luptă. Este important ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple și pentru acest lucru cred că ar trebui să existe un consens la nivel național. Nu este corect, nu este uman, nu este de acceptat ca într-o tragedie să încercăm să venim cu elemente politice, să încercăm să politizăm un astfel de eveniment tragic. Și eu sunt mamă, sunt convinsă că toate mamele din România s-au gândit la copiii lor. În momentul acesta trebuie să gândim din punct de vedere uman, dincolo de interesele noastre politice. Eu voi face acest lucru și toate cele zece puncte pe care le-am enumerat și am spus că le voi face, cu foaia de parcurs din birou, pe toate le voi pune în aplicare. Dacă din partea societății civile, a altor partide politice care vor lăsa la o parte discursul electoral vin și alte elemente, am toată deschiderea să le preluăm. Este important ca astfel de tragedii să nu se mai repete.

 

ÎntrebareAveți convingerea că toate organizațiile vor trage la aceeași căruță?

Viorica Dăncilă: Am mare încredere în colegii mei, în colegele mele, în membrii de partid. Eu cred că toți vor fi foarte implicați atât în alegerile prezidențiale, cât și în celelalte două rânduri de alegeri. Cred acest lucru pentru că fiecare dintre ei vrea să contribuie la dezvoltarea comunității lui, să-și ducă proiectele mai departe. Fiecare cetățean înțelege că acest lucru este posibil numai dacă PSD este la guvernare și câștigă aceste alegeri. O să spuneți, „Bine, bine, de ce credeți acest lucru?” Raționamentul este foarte simplu: noi am adus PNDL 1 și 2 și nu este comunitate în România care să nu fi beneficiat de aceste proiecte, indiferent de culoarea politică. Toți au criticat creșterile de salarii și de pensii și PNDL, dar nimeni nu a venit cu nimic în loc și chiar dacă unii cred că îi pot păcăli pe oameni, eu iubesc oamenii și am încredere în ei. Cred că vor ști să facă diferența între bine și rău, între declarații și lucruri concrete. Cred foarte mult în fiecare președinte de organizație, în membrii PSD și cred că românii, de data aceasta,  nu se vor mai lăsa înșelați nici de dezinformările de pe Facebook, din mediul online, nici de anumite acuzații, de anumite critici, pentru că atunci când critici trebuie să vii cu un proiect în loc ca să ai credibilitate, dar atunci când doar critici și nu vii cu nimic în loc, această abordare nu este una care să fie considerată câștigătoare.

 

ÎntrebareSusțineți dizolvarea organizațiilor care nu performează?

Viorica Dăncilă: Da. Eu cred că trebuie să susținem performanța în cadrul partidului și cred că trebuie apreciate organizațiile care au rezultate bune și acolo unde nu sunt bune trebuie să luăm și măsuri ferme. Bineînțeles că și condițiile de multe ori sunt diferite. Am văzut că este o înclinare mai mare în Oltenia, Muntenia pentru PSD, altele sunt condițiile în Ardeal, dar atunci când rezultatele sunt atât de mici, încât se vede că implicarea nu există, acolo cred că trebuie să luăm măsurile cuvenite, pentru că altfel o să existe acea percepție: dacă muncesc sau dacă nu muncesc, rezultatul este același. Cred că trebuie răsplătite rezultatele bune ale unor organizații și acolo unde vedem că într-adevăr lucrurile nu merg și că nu există implicare, trebuie să venim cu alte soluții.

 

ÎntrebareVa exista un document pentru alegeri?

Viorica Dăncilă: Toți trebuie să ne asumăm și toți am înțeles acest lucru. Ne leagă foarte multe lucruri, dorința noastră de a realiza cât mai multe lucruri. Fiecare organizație își va face o evaluare, pornind de la o evaluare pe fiecare localitate a voturilor obținute și, bineînțeles, o evaluare la nivel de organizație. Nu va fi ceva impus, va veni această evaluare din partea președintelui de organizație, astfel încât să ne putem face un calcul la nivel național al rezultatelor obținute. Și eu îmi asum, fiecare trebuie să își asume rezultatele acestor alegeri, pentru că, așa cum a spus Claudiu Manda, dacă aici Claudiu Manda își asumă, dacă Olguța Vasilescu își asumă, trebuie să își asume și cel de la Cluj, și cel de la Arad, și cel din alte zone. Cred că vom discuta pe cifre, vom vedea pe fiecare județ care este potențialul agreat împreună cu organizația respectivă, astfel încât să avem o imagine generală a rezultatelor pe care le obținem, atât pentru turul 1, cât și pentru turul 2.

 

ÎntrebareLuați în calcul pentru 2020 o participare pe liste comune?

Viorica Dăncilă: Cu alt partid politic? Nu, nu am discutat despre acest lucru, nu putem să spunem nici da, nici nu. Nu am discutat cu niciun partid politic despre așa ceva

 

ÎntrebareE posibil să mai avem în Guvern un reprezentant al Doljului?

Viorica Dăncilă: Pe data de 15 expiră interimatul pentru vicepremierul pe probleme economice, trebuie să fac nominalizare pentru Educație, pe Ministerul Afacerilor Interne. Să vedem, eu aș spera și mi-ar plăcea să nu mai avem refuz din partea domnului președinte, dar nu știu ce va face. Bineînțeles că îmi doresc în Guvern un reprezentant de la Dolj, bineînțeles că am lucrat foarte bine cu Olguța Vasilescu și îi simțim lipsa în Guvern. Nu este nicio problemă, mai ales că, așa cum am spus, rezultatele au fost foarte bune și cred că acesta ar trebui să fie criteriul, pe lângă faptul că, vedeți, mulți spun că Guvernul nu este performant, că nu avem oameni performanți. Ba avem oameni performanți! Exact pentru că ați vorbit de Dolj, ce putem spune de Olguța Vasilescu? Legea salarizării, legea pensiilor, putem vorbi de lucruri concrete. Vom încerca! Eu cred că cea mai bună soluție ar fi să câștigăm alegerile prezidențiale și atunci vom putea nominaliza pe cine vrem noi.

 

ÎntrebareDacă nu veți câștiga, care sunt riscurile pentru dumneavoastră?

Viorica Dăncilă: Nu știu, n-aș vrea să vorbesc de riscuri și n-aș vrea să vorbesc de scenarii. Aș vrea să vorbesc de dorința noastră de a câștiga alegerile prezidențiale și îi anunț pe toți cei care nu ne dau nicio șansă, care ne văd acum în cădere liberă, care nu mai cred în PSD să lase puțin să mai treacă timpul și să vedem la următoarele alegeri care va fi rezultatul. Să nu-i subestimeze pe ceilalți, pentru că nu se știe!

 

ÎntrebareConsiderați că cei care nu simpatizează PSD sunt idioți, cum a spus domnul Manda?

Claudiu Manda: Cred că ați înțeles greșit. Nu înseamnă că dacă am folosit cuvântul „idiot”, m-am referit în sensul în care spuneți dumneavoastră. Am spus în conferință și o spun și acum că de foarte multe ori suntem acuzați pe chestiuni absolut nefondante și că, din păcate, nu reușim să ripostăm, poate nu la fel de grobian cum arată jignirile unora – dacă ați spus să nu mai folosesc termenul „idiot”, pot să le spun „superinteligenți, deștepți, valorile României” – s-a mai spus că eu și alții ar trebui să putem să comunicăm în online tot ce am făcut și ce facem bine, să nu ne fie rușine cu ce am făcut, să avem argumente și inclusiv unor astfel de oameni care înțeleg mai greu să putem să le dăm o replică.

Viorica Dăncilă: Eu cred că fiecare are libertatea să își spună propria opinie. Suntem stat membru al Uniunii Europene, trebuie să avem democrație, este dreptul fiecăruia să gândească liber, să spună ceea ce gândește. În rest, nu pot fi de acord cu aceste jigniri. Vreau să spun că am fost cel mai jignit premier din România, nu știu, poate pentru că sunt femeie. Nu înțeleg toate aceste lucruri. Urât este că aceste jigniri vin din partea bărbaților și, mă întreb, așa se comportă și cu familia lor, cu prietenele, cu soțiile? Putem avea o discuție civilizată și cred că la acest standard trebuie să ne raportăm. Nu am să le răspund celor care vin cu tot felul de jigniri, cu tot felul de cuvinte urâte, cu această violență verbală. Eu cred că nu caracterizează poporul român și dacă ei cred că așa câștigă mai mult și că venind cu aceste jigniri și dezinformări sunt mai puternici, eu le spun că se înșeală. Cred că acest lucru dovedește calitatea lor și, dacă ne judecă pe noi, prima dată ar trebui să se uite în oglindă și să vadă cum sunt ei, pentru că în momentul în care vii cu aceste jigniri – citeam astăzi un nou membru din politică cu niște expresii greu de calificat – dacă ei reprezintă viitorul României sau un exemplu pentru copiii noștri, acest lucru va fi foarte rău pentru toți românii. Cred că din dorința de a câștiga capital politic uită de multe ori de cei șapte ani de-acasă și acest lucru, indiferent de domeniu, politică sau alte domenii, este greu de acceptat. Ar trebui să ne întoarcem la respect și n-o să mă vedeți pe mine jignind pe cineva. Nu o să le răspund în același mod, pentru că am convingerea că oamenii vor face, până la urmă, diferența.

 

ÎntrebareVoiam să vă întreb despre spitale…

Eugen Teodorovici: Pot să vă răspund fără să mă întrebați dumneavoastră? Ca să fie foarte clar, ca un motiv de încredere pentru oamenii din Dolj și nu numai, și din regiune, am spus chiar aici, în conferință, un lucru pe care mi-aș dori să-l aud din partea mai multor politicieni, și anume dacă anul viitor nu începe construcția la spitalul regional de la Craiova, eu îmi pun pe masă demisia, cu toate că nu este treaba mea ca ministru de Finanțe să mă ocup de spitalele din România, dar am s-o fac din mai multe motive: din respect pentru oamenii din regiune care merită acest lucru și, dincolo de acest lucru, fiind președinte executiv, am o răspundere în plus, să mă preocupe și modul în care alți colegi care răspund de o anumită sarcină să o realizeze. Am spus că dacă anul viitor pentru Craiova, dar și pentru Constanța, la spitalele regionale nu începe efectiv să se lucreze, eu îmi pun pe masă demisia! Nu mai stăm acum să vorbim de ce nu s-a făcut. Dacă anul viitor începe construcția, aveți în maxim trei ani de zile execuția, e un proiect tehnic deja făcut, sunt costuri deja știute, fără niciun fel de planificare a ceva ce nu se știe cum va fi, cu spitale deja construite în alte țări cu experiență, doar vor fi replicate ca construcție în Craiova și în Constanța.

 

ÎntrebareDrumul expres de aici?

Lia Olguța Vasilescu: Așa cum foarte bine știți, proiectul tehnic trebuia să se finalizeze la sfârșitul acestui an, acesta era termenul pe care l-au avut firmele câștigătoare pentru lotul 1 și pentru lotul 2. Deocamdată vorbim doar despre aceste două loturi, pentru că celelalte, 3 și 4, au fost blocate un an și jumătate de o instanță din România și n-am auzit pe nimeni plângându-se de ce a făcut acel judecător care, iată, a blocat pur și simplu un proiect extraordinar de important al Guvernului României. Evident că în momentul în care s-a finalizat proiectarea tehnică, puteau să înceapă lucrările de construcție. Așa cum cei care sunteți craioveni știți iarăși foarte bine, constructorul s-a ales cu o plângere penală pentru că a intrat pe terenurile pe care aveau recolta anumite firme sau anumiți fermieri, deși terenul era expropriat, recoltele nu erau expropriate dintr-un motiv foarte simplu: nimeni nu s-a gândit că se termină atât de repede proiectarea și nimeni nu s-a gândit că trebuie să se dea aceste despăgubiri fermierilor respectivi. Ei bine, constructorul intrând și alegându-se cu plângere penală, vă dați seama că a trebuit să  aștepte. Chiar astăzi m-am întâlnit cu domnul prefect și cu președintele Consiliului Județean și împreună cu un alt secretar de stat care se ocupă de acest drum expres și care este în subordinea directă a prim-ministrului la Secretariatul General. Se constituie o comisie în care intră toți primarii localităților prin care trece acest drum expres. De asemenea, intră toți șefii de deconcentrate, prefectul, președinții de consilii județene, pe modelul Bacăului, așa cum ne-a recomandat doamna prim-ministru. Centura Bacăului s-a construit într-un ritm extraordinar de rapid. Întâmplător avem același constructor de la Bacău, deci avem certitudinea că vorbim despre un constructor foarte serios și pe lotul 2 al drumului expres. Urmează ca în momentul în care în sfârșit toți fermierii își ridică recoltele de pe câmp să înceapă din nou constructorul să lucreze. Este o situație care cred că numai în România se poate întâmpla! Eu n-am mai auzit într-o altă țară constructorul să se aleagă cu plângere penală, în condițiile în care terenul este expropriat, dar e cu totul altă discuție.

Viorica Dăncilă: Hotărârea de Guvern pentru exproprieri deja a fost adoptată în cadrul ședinței de Guvern. După cum știți, în subordinea prim-ministrului funcționează un departament pentru monitorizare a acestui obiectiv de investiții. Ținem legătura în permanență cu județul, astfel încât să nu mai avem sincope în derularea acestui proiect. Vreau să vă spunem că nu mai admitem niciun fel de claimuri, niciun fel de întârzieri și tocmai acest departament în care avem unsprezece obiective de investiții în fiecare săptămână ne prezintă situația referitoare la obiectivul de investiții. Eu cred că acest mod de a proceda este corect, pentru a nu mai avea situații pe care le-am avut în trecut, în care aveam claim după claim, se începea o lucrare și nu aveam finalizarea decât după foarte, foarte mulți ani.

 

Întrebare(…)

Viorica Dăncilă: Nu avea cum să mă informeze departamentul, pentru că este înființat de trei săptămâni. Exproprierea am făcut-o de curând în cadrul ședinței de Guvern și vă dați seama că nu aveam de unde să știm că va fi un proces pentru culturile existente. Cum să dau vina pe fermieri? Bineînțeles că nu sunt de vină fermierii, dar noi ne-am gândit la exproprieri după modelul făcut pentru fiecare obiectiv de investiții în infrastructură. Așa s-a mers pentru fiecare obiectiv.

Lia Olguța Vasilescu: Ca să fie foarte clar, toată suprafața este expropriată, tot ce înseamnă lotul 1 și 2, prin hotărâri de Guvern, deci discutăm despre un teren care este deja al statului pentru a se construi această autostradă, dar fermierii care au luat bani de la APIA, au luat subvenție pe fonduri europene, au culturile acolo. Probabil că nici ei nu s-au gândit la începutul anului că va începe drumul acesta expres, că de 30 de ani tot povestește toată lumea despre el. Nu puteam pur și simplu să cerem constructorului, „mergi în continuare, chiar dacă ai plângere penală, distruge recoltele, poate intră și oamenii în penal că au luat finanțare pe fonduri europene pentru recoltă, că au luat subvenție, să facem o nebunie întreagă”. Știți cum e? Adevărul e undeva la mijloc, eu probabil că eram suficient de nebună cât să merg în continuare așa, în disperarea de a se face odată drumul expres. Dar e cu totul altă chestiune și nu sunt eu ministru, mulțumită domnului Klaus Iohannis, așa că nu pot să vorbesc în numele altora.

Claudiu Manda: Aș vrea să fac și eu o precizare, ca să nu uităm contextul: suntem în situația în care acest drum expres sau autostradă, indiferent cum o numim, se face! Dacă până acum unii promiteau sau nici măcar nu promiteau, ea se face. Două tronsoane s-au licitat, există constructori, termene. Că se mai întârzie o zi, două, cinci din diferite chestiuni pe care nu le-am prevăzut, că n-am făcut în Oltenia atât de multe drumuri expres încât să știm care sunt procedurile, se mai întâmplă. Pot să le transmit celor din opoziție că prin comparație cu alții noi măcar facem! Dacă din opoziție USR sau PNL au bătut un cui în gard în județul Dolj, dacă au făcut o jumătate de centimetru sau de foaie pentru un astfel de proiect, să ne spună și nouă. Ca de aici încolo să fim certați prin orice fel de mijloace… din 2008 în 2019 ne-am apucat unii să facem. Eu nu am văzut nici în 2008, nici în 2009, nici în 2010, nici în 2011 să fie foarte supărați. Faptul că creează în continuare presiune pe Guvern sau pe Minister e un lucru foarte bun pe care și noi ar trebui să-l facem, dar cred că sunt și lucruri pe care trebuie să le înțelegem: nu putem să accelerăm niște pași mai mult decât ne permite legea, iar prin comparație cu alții vom avea, iar cei care sunt din presa locală știu subiectul cu stadionul în care se făcea și era aproape gata, și băieții inteligenți, frumoși și liberi, ca să nu mă mai întrebe colega dumneavoastră de la Digi cum îi cataloghez, ne spuneau că știu ei că se va dărâma, că nu respectă normele ISU. Trebuia să stăm să le explicăm oamenilor că nu se va dărâma, totuși, și uite că e în picioare stadionul. Celor care ne tot ceartă din opoziție că suntem de vină că nu s-a făcut până acum le spunem că se face într-un ritm de o sută de mii de ori mai rapid l-ar fi făcut cei pe care îi susțin ei. Dacă nu, își dă demisia Teodorovici!

 

ÎntrebareSpuneați că s-a greșit în ceea ce privește strategia. Adaptați strategia la nivelul județului Dolj sau mergeți pe o strategie comună cu centrul?

Lia Olguța Vasilescu: O să vedeți acest lucru, vă dați seama, în timpul campaniei electorale care este strategia noastră. Nu o să vorbim despre strategie acum, în conferința de presă. Cu siguranță, pe Craiova cel puțin, spuneam la conferința municipală că noi am inventat o metodă de lucru, după care au copiat-o absolut toate celelalte partide, așa că era momentul să schimbăm această metodă de lucru, ceea ce sunt absolut convinsă că se va întâmpla.

Vă mulțumim!