Senatorul PSD Radu Oprea a declarat luni, 08 februarie 2021, că şcolile s-au redeschis „în acelaşi haos” în care au fost închise, iar toate cheltuielile necesare acestui proces sunt în responsabilitatea administraţiilor locale, care nu au sursă de finanţare, pentru că bugetul pe anul acesta nu a fost aprobat.

“Astăzi este un moment important, se redeschid şcolile, dar aţi văzut că se redeschid în acelaşi haos aşa cum au fost închise, cu foarte multe bâlbe. Sigur că e întrebarea dacă cineva, vreun părinte, vreun elev din România a înţeles ce trebuie să facă, cum trebuie să se întâmple, pentru că aţi văzut, tot weekendul acesta, a fost o ceartă între miniştri, între ministrul Sănătăţii, între ministrul Educaţiei, pe hârtii, pe nişte formulare, dacă sunt sau nu sunt obligatorii. În schimb, avem nişte certitudini – faptul că profesorii nu sunt vaccinaţi, 80% dintre profesori nu au fost vaccinaţi, şi, de asemenea, mai este o certitudine – faptul că toate cheltuielile sunt astăzi în responsabilitatea administraţiilor locale, care, bineînţeles, că nu au sursă de finanţare, pentru că nu avem buget”, a declarat Radu Oprea, într-o conferinţă de presă, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PSD.

Radu Oprea a mai afirmat că moţiunea simplă pe Sănătate iniţiată de PSD va fi depusă miercuri, 10 februarie 2021, la Camera Deputaţilor.

“Au fost câteva teme dezbătute în şedinţa Biroului Politic Naţional şi cred că de maximă importanţă este moţiunea simplă pe Sănătate – ‘Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid. Vlad Voiculescu – un pericol pentru sănătatea românilor’. Această moţiune va fi depusă la Camera Deputaţilor miercuri, pentru că mâine (marţi) mai sunt dezbateri cu asociaţiile medicilor, cu asociaţiile pacienţilor şi cu reprezentanţii sindicatelor”, a spus senatorul PSD.