Președintele PSD Marcel Ciolacu a avut în perioada 8-10 februarie 2021, o serie de întâlniri online cu oficiali europeni. Astfel, alături de secretarul general al PSD Paul Stănescu și europarlamentarul Victor Negrescu, Marcel Ciolacu a avut luni, 8 februarie 2021, întrevederi cu Serghei Stanișev, președintele Partidului Socialiştilor Europeni, Nicolas Schmit, Comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Maroš Šefčovič, vicepreședintele Comisiei Europene și responsabil PES Europa de Est, și cu Elisa Ferreira, Comisarul European pentru Coeziune și reforme.

Marți, 9 februarie 2021 Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu Frans Timmermans, vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene și cu Ismail Ertug, vicepreședintele Grupului S&D și reprezentant SPD iar miercuri, 10 februarie 2021, Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu Christophe Rouillon, liderul Grupului PES din Comitetul European al Regiunilor.

„Această serie de întâlniri demonstrează că PSD este astăzi un partener de încredere atât pe plan european, cât și în interiorul familiei social-democrate europene. Partidul Social Democrat trebuie să se conecteze la dezbaterea europeană în ceea ce privește principalele subiecte de interes: tranziția ecologică justă, accesarea fondurilor europene, salariul minim european sau drepturile lucrătorilor. Voi aborda, de asemenea, în discuțiile cu înalții oficiali europeni, două problematici extrem de importante pentru România: lupta împotriva pandemiei și Planul Național de Redresare și Reziliență. Sunt subiecte unde există probleme și întârzieri pe plan intern și îmi doresc să găsim acele soluții care să vină cu adevărat în beneficiul cetățenilor români și economiei românești” a declarat președintele PSD Marcel Ciolacu.