Senatorul Gabriela Firea, vicepreședinte PSD, a declarat luni, 8 februarie 2021, că la Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) va fi un depus un proiect de către consilierii PSD privind preluarea în administrarea Municipalităţii a Spitalelor ‘Grigore Alexandrescu’, Floreasca, de Urgenţe Oftalmologice şi de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.

„Mergem mai departe, consilierii generali social-democraţi vor depune la secretariatul Primăriei Generale a Capitalei şi Consiliului General un proiect de hotărâre prin care dorim să fie preluate aceste patru spitale în administrarea Primăriei Capitalei, prin ASSMB, deoarece acestea nu se pot susţine financiar singure, nu pot fi lăsate de izbelişte, iar primarul general a scris pe Facebook o declaraţie ambiguă în care arată, de asemenea, o lipsă crasă de responsabilitate faţă de cetăţeni şi lipsa empatiei”, a spus Gabriela Firea.

Senatorul PSD Daniel Zamfir a subliniat că hotărârea Consiliului Local implică faptul că acele patru unităţi sanitare se vor autofinanţa.

„Să laşi asemenea spitale să se autoîntreţină mi se pare un lucru de neacceptat. E vorba de rea voinţă şi de un plan clar de a renunţa la acest tip de finanţări şi a merge către finanţările dragi celor de la USR şi mă refer la proiecte de consultanţă”, a adăugat Daniel Zamfir.