Președintele PSD Marcel Ciolacu consideră că Executivul a dat drumul la austeritate şi că va efectua tăieri peste tot, „de la pensionari, de la copii, de la bugetari, de la Horeca, până şi de la transportul elevilor chiar în prima zi cu şcolile deschise”.

„În campania electorală, au promis lapte şi miere. V-au minţit! Astăzi, au dat drumul austerităţii! Tăieri peste tot. Cu barda. De la pensionari, de la copii, de la bugetari, de la Horeca, până şi de la transportul elevilor chiar în prima zi cu şcolile deschise!

Practic, astăzi au îngropat toate speranţele unui popor întreg de a avea un trai decent, civilizat. Speranţele întregului mediu de afaceri la o revenire spre normalitate a economiei! Şi este doar începutul unui tunel lung şi negru al austerităţii.

Minim 5 ani va lua României pentru a ieşi din groapa în care ne-au aruncat aceşti incompetenţi. Nimic pentru popor, totul pentru clientela lor, pentru pilele lor, pentru rudele lor. Pentru toţi cei pe care i-au plantat în funcţii plătite gras. Pentru ei au bani! În rest, o mare de incompetenţă şi nicio soluţie pentru redresarea economiei, pentru lupta împotriva pandemiei sau pentru protejarea nivelului de trai”, a scris Marcel Ciolacu, luni, 8 februarie 2021, pe Facebook.