Senatorul PSD Radu Oprea a declarat miercuri, 01 iulie 2020, că programul de relansare economică al Guvernului arată „negru pe alb” că nu vrea să dubleze alocaţiile pentru copii, nu vrea să crească pensiile, dar că are bani pentru “tunurile date de firmele de casă ale PNL”.

„Astăzi am văzut, în sfârşit, marele program de relansare economică al PNL. Este un dezastru. Să vină după patru luni cu asemenea lucruri demonstrează doar cât de slabă este această guvernare. Este un program care nu are nicio sursă de finanţare. Este un program care arată negru pe alb că Guvernul nu vrea să dubleze alocaţiile pentru copii şi nu vrea să crească pensiile, dar are bani pentru tunurile date de firmele de casă ale PNL, un miliard de lei doar la prima vedere. Aşadar, sunt trei concluzii pe care le tragem din acest program: plagiat, amatorism şi hoţie. Programul poate fi împărţit în trei părţi, jumătate din el este ce au plagiat de la PSD, un sfert este ceea ce există deja, deci nu este o propunere nouă, iar un sfert reprezintă de fapt tunurile pe care le pregăteşte guvernarea”, a spus Radu Oprea într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

Radu Oprea a afirmat că în programul liberal „nu există nimic serios din punct de vedere social”, nu se spune nimic despre cum va evolua salariul minim sau cel mediu, nici despre punctul de pensie, nici despre pensia minimă, nici despre alocaţii.