Continuând acțiunea de comunicare prin VIDEOCONFERINȚĂ cu Organizațiile pensionarilor social-democrați, la care participă cadre din conducerea județeană a PSD, membri ai Biroului Executiv Județean și președinți ai OPSD municipale, orășenești și comunale, reprezentanți ai sindicatelor, Casei Județene de Pensii, HORECA, vineri, 3 iulie 2020, a avut loc dezbaterea cu membrii din Organizațiile Județene ARAD și BIHOR.

La VIDEOCONFERINȚĂ au fost prezenți Domnul PAUL STĂNESCU – Secretar General al PSD, BUDĂI MARIUS – fost ministru al Muncii, Popa Ion – președintele al OPSD, Voicilaș Haralambie – secretar executiv al OPSD și Chioveanu Dragoș – secretar al OPSD.

La ARAD au fost prezenți: Domnul Mihai Fifor – președintele PSD Arad, Alda Adrian – secretar executiv al Organizației PSD Arad, Dna. Nan Doina – președinte al OPSD Arad, membri ai Biroului Executiv Județean și președinți ai OPSD municipale, orășenești și comunale, ai sindicatelor și HORECA.

La BIHOR au fost prezenți: Dl. Mang Ioan – Președinte al Organizației PSD Bihor, David Sergiu – Secretar Executiv al Organizației PSD Bihor, Gherman Dumitru – Vicepreședinte al Organizației PSD Bihor și Deputat, Bercea Ioan – Președinte al OPSD Bihor, membri ai Biroului Executiv Județean și președinți ai OPSD municipale, orășenești și comunale.

Dl. BUDĂI MARIUS, în dialog cu pensionarii a clarificat aspecte legate de măsurile luate de PSD pentru creșterea veniturilor populației, în special a persoanelor vârstnice: Legea pensiilor; Mărirea pensiilor de la 1 septembrie 2020 cu 40%; creșterea pensiilor mici și impozitarea pensiilor de la 2000 de lei în sus; Dublarea alocațiilor pentru copii; Alte facilități pentru creșterea nivelului de trai al populației.

Domnul PAUL STĂNESCU a apreciat acțiunile inițiate de organizațiile centrale, județene și locale ale OPSD pentru mobilizarea pensionarilor la înfăptuirea obiectivelor PSD, pregătirea campaniei electorale, modul de organizare a acțiunii de strângere a semnăturilor pentru respectarea întocmai, de către GUVERNUL ROMÂNIEI, a prevederilor Legii nr. 127/2019 din 8 iulie 2019 privind sistemul public de pensii, în special majorarea punctului de pensie cu 40% de la data de 01.09.2020.

Ion Popa,
Președinte OPSD