Reuniunea Grupurilor Parlamentare ale PSD și Consiliului Politic Național al Partidului Social Democrat, a avut loc miercuri, 31 ianuarie 2024, la Palatul Parlamentului. Premierul Marcel Ciolacu a declarat că echipa guvernamentală funcţionează foarte bine, mai bine decât în coaliţia de guvernare, şi a adăugat că ar fi necesară o discuţie mai aplicată între el şi preşedintele PNL, Nicolae Ciucă.

„Eu sunt mulţumit de tot Cabinetul şi chiar funcţionăm ca o echipă. Câteodată mi-e şi ciudă. Mai bine nu mai facem coaliţie. Câteodată mi-e ciudă că funcţionăm atât de bine în interiorul Cabinetului şi al Guvernului şi facem coaliţii spunând ştiri înainte de a intra în coaliţie, ca să preluaţi dumneavoastră că ideile sunt de la nu ştiu cine. Cred că aici va trebui, atât eu, cât şi domnul preşedinte Nicolae Ciucă, să stăm un pic de vorbă amândoi, aplicat, asupra acestor probleme, pentru că începem să nu respectăm românii, luându-ne după părerile altora şi încercând să facem jocurile altora. Cred că datoria mea şi a domnului Ciucă este, în primul şi în primul rând, să avem grijă de ce ne-am asumat faţă de România şi români, într-o perioadă complicată. Până acum, am reuşit amândoi şi amândoi ne-am ţinut cuvântul dat unul faţă de celălalt. Cred că e necesară o discuţie mult mai aplicată între mine şi domnul Nicolae Ciucă. Repet, sunt mulţumit de tot Cabinetul”, a declarat președintele PSD.

De asemenea, premierul Marcel Ciolacu, preşedintele  PSD, a declarat în conferința de presă pe care a susținut-o miercuri, la Parlament, că aşteaptă de la ministrul de Finanţe să îi prezinte, în zilele următoare,  impactul bugetar al neimpozitării pensiilor până la 3.000 de lei.

„Aştept de la ministrul Finanţelor, cum este normal. Nu vreau să iau o decizie politică. Dacă mă întrebaţi de decizie politică, decizia mea politică este să scutim până la 3.000 de lei şi e îndreptăţită, ţinând cont de scumpiri şi de scăderea nivelului de trai. Dar este normal, dacă mă respect ca şi prim-ministru, să îl întreb pe ministrul de Finanţe, indiferent dacă e de la PSD sau PNL”, a spus premierul Marcel Ciolacu.