Biroul Permanent Național al Partidului Social Democrat s-a reunit luni, 9 noiembrie 2020, la sediul PSD. Vicepreședintele PSD Mihai Tudose a declarat că închiderea pieţelor, târgurilor şi oboarelor este o măsură care ”nu are nimic de-a face cu realitatea românească”.

„Este o nebunie completă ceea ce se întâmplă, în special cu măsurile privind închiderea pieţelor, târgurilor, oboarelor, este o măsură care nu are nimic de-a face cu realitatea românească. Au dat ceva ca să dea, dacă nu cumva măsura trebuie să răspundă ‘necesităţilor’ unora din Guvern, sau Guvernului în integralitatea lui, de creştere a cifrei de afaceri la supermaketuri, de creştere a importurilor. Este un atac foarte dur, nejustificat, la adresa producătorului, la adresa cumpărătorului care vrea să ia o marfă bună şi ieftină şi proaspătă şi românească. Nu are nimic de-a face mesajul acesta cu mesajul fals al Guvernului – o minciună, tot clamează Guvernul că susţine economia românească, producătorul român, românul de rând şi, pe de altă parte, închide piaţa. Este încă o dovadă că sunt rupţi total de realitate fiindcă nu numai cei din marile oraşe cumpără din pieţe – acele târguri şi oboare de la ţară (…) care se desfăşoară în principal săptămânal au rolul lor în mica economie locală”, a spus Mihai Tudose la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional.