Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a participat vineri, 5 noiembrie 2020, la lansarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare la Buzău. La eveniment au participat și senatorul PSD Lucian Romașcanu, primarul municipiului Buzău Constantin Toma, președintele CJ Buzău Petre Emanoil Neagu și primarul municipiului Râmnicu Sărat Sorin Cîrjan.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că Guvernul Orban este cel mai „incompetent şi corupt” guvern postdecembrist şi şi-a exprimat convingerea că electoratul va sancţiona PNL la scrutinul din 6 decembrie.

„În afară de această criză sanitară mondială, cu accente din ce în ce mai drastice şi mai dezastruoase în ceea ce priveşte România, şi parcă nu era de ajuns acest ghinion, avem ghinionul să avem şi cel mai incompetent şi corupt Guvern postdecembrist, va fi o perioadă complicată. Astăzi este prima zi de campanie, din câte am înţeles şi eu de la preşedintele României, care nu are altă obsesie decât de a organiza alegeri parlamentare pe data de 6 decembrie, e posibil ca luni să termine această campanie electorală. Aşteptăm cu toţii explicaţii la restricţiile anunţate ieri în şedinţa de Guvern şi cum se va desfăşura această campanie electorală, astfel încât drepturile şi libertăţile românilor să nu fie încălcate prin acte normative pe care Guvernul nu are dreptul să le emită”, a declarat Marcel Ciolacu.