Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat luni, 09 noiembrie 2020 că „în fiecare zi cu PNL la conducere, România devine tot mai bolnavă, tot mai disperată”.

„Incompetența voastră, a celor din Guvern, creează deja greutăți imense pentru acest popor. Incompetența voastră nu amenință doar viața și sănătatea românilor, ci și locurile de muncă, veniturile familiilor, siguranța lor alimentară. În fiecare zi cu PNL la conducere, România devine tot mai bolnavă, tot mai disperată. Românii sunt amenințați de o creștere fără precedent a șomajului, de pierderea locurilor de muncă, o creștere dramatică a sărăciei, o creștere a prețurilor și o creștere galopantă a corupției guvernamentale. Acestea sunt lucrurile care îi presează pe români, nu alegerile dumneavoastră”, a spus Marcel Ciolacu la Palatul Parlamentului.

Marcel Ciolacu a mai afirmat că Guvernul PNL „a devenit mai periculos decât noul coronavirus” și trebuie oprit.

„Acest Guvern a devenit mai periculos decât noul coronavirus! Trebuie oprit, lucrurile trebuie repuse sub control. Spre deosebire de PNL, noi am prezentat un plan clar. Avem soluțiile, avem și oamenii potriviți pentru a controla pandemia, pentru a face țara să miște din nou. Avem soluțiile pentru a duce Guvernul acolo unde îi este locul: de partea românilor care muncesc. Trebuie să plecați urgent pentru ca România să se facă bine!”, a conchis președintele PSD.