Lansarea Programului de Guvernare al Partidului Social Democrat a avut loc marți, 10 noiembrie 2020. La eveniment au participat preşedintele PSD Marcel Ciolacu, secretarul general al PSD Paul Stănescu, prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea, prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu, preşedinte Consiliul Naţional al PSD Vasile Dîncu, Alexandru Rafila, candidat PSD la alegerile pentru Camera Deputaţilor, Mihai Tudose, vicepreşedinte şi europarlamentar, Dragoş Benea, vicepreşedinte PSD, senatorul PSD Radu Oprea și Adrian Chesnoiu, candidat PSD la alegerile pentru Camera Deputaţilor.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat marţi că românii trebuie să voteze la alegerile parlamentare din 6 decembrie ca şi cum sănătatea lor ar depinde de asta.

„E din ce în ce mai clar pentru toată lumea: cu fiecare zi în care PNL rămâne la conducerea ţării, România este mai bolnavă, mai disperată. Am cerut amânarea alegerilor pentru a proteja sănătatea poporului nostru. Din păcate, nimic nu va împiedica PNL să încerce să se agaţe de putere! PSD va face tot ce îi stă în puteri pentru a se asigura că oamenii votează şi că votează în siguranţă. Românii care vor schimbarea, românii care s-au săturat să plătească doar ca PNL să stea la putere trebuie să voteze ca şi cum viaţa lor depinde de asta. Pentru că nu ne mai putem permite încă patru ani de incompetenţă şi cinism PNL. Românii trebuie să voteze ca şi cum sănătatea lor ar depinde de asta! Românii trebuie să voteze ca şi cum pensia lor ar depinde de asta! Românii trebuie să voteze ca şi cum slujba lor ar depinde de asta! Românii trebuie să voteze ca şi cum viitorul lor ar depinde de asta! Românii trebuie să voteze pentru a-şi lua viaţa înapoi”, a spus Marcel Ciolacu.