Senatorul PSD Radu Oprea a susținut duminică, 23 februarie 2020, o conferință de presă la sediul central al PSD. Radu Oprea a prezentat care este costul economic al crizei politice declanşate şi întreţinute de PNL şi de preşedintele Klaus Iohannis.

 

“Am făcut conferinţa de presă pentru a vă prezenta analiza PSD privind costurile economice ale crizei politice declanşate şi întreţinute de PNL şi de preşedintele Iohannis. Costul total al crizei este de 10 miliarde de lei, bani care vor fi suportaţi de către toţi românii. În medie fiecare cetăţean al României, adult, va da din buzunar 650 de lei”, a declarat Radu Oprea.

 

Acesta a mai spus că liberalii au cheltuit cu 9 miliarde mai mult decât media cheltuielilor lunare în timpul guvernării PSD.

 

“Vă prezint în continuare câteva din cauzele care au condus la acest dezastru economic pe care l-a făcut PNL în doar trei luni de zile şi este probabil cel mai rapid faliment economic înregistrat vreodată. În primul rând, a fost un dezmăţ al cheltuielilor. Au cheltuit cu 9 miliarde de lei mai mult decât media cheltuielilor lunare în timpul PSD. Veniturile bugetare au scăzut brusc. Imediat după venirea PNL la guvernare în primele zece luni, PSD reuşise să crească veniturile cu 12,4% mai mult decât în anul 2018, iar apoi dacă ne uităm pe cifre, veţi vedea că au scăzut cu 5% în lunile noiembrie şi decembrie, aceste venituri la bugetul de stat”, a mai afirmat senatorul PSD.