PSD salută votul prin care a fost respinsă cea de-a treia moțiune de cenzură împotriva Cabinetului condus de Prim-ministrul Viorica Dăncilă. Acest vot confirmă faptul că Guvernul se bucură de un sprijin parlamentar stabil care va permite continuarea realizării promisiunilor angajate față de electorat în decembrie 2016.

A fost un vot pentru stabilitate și pentru continuitate. În același timp, acest vot a sancționat lipsa de alternativă a Opoziției și aventura economică pe care o propuneau unii dintre reprezentanții partidelor semnatare ale moțiunii. Din fericire pentru români, tentativa Alianței Austerității de a arunca România într-un haos economic și social a eșuat. Moțiunea nu a întrunit nici măcar votul tuturor parlamentarilor acestei Alianțe a Austerității, ceea ce demonstrează că nici măcar ei nu și-au dorit cu adevărat să vină la guvernare și au pus în scenă un spectacol ieftin pentru a-și păcăli proprii alegători.

Totodată, votul clar prin care a fost respinsă moțiunea de cenzură arată unitatea solidă din interiorul PSD și buna colaborare pe care o avem cu partenerii noștri de coaliție.

PSD va folosi cu înțelepciune șansa, reconfirmată astăzi, de a continua realizarea programului de guvernare. Deși s-au făcut pași importanți în privința creșterilor de venituri ale cetățenilor și în evoluțiile economice, PSD consideră că sunt încă români care nu au simțit într-un mod consistent beneficiile creșterii economice. Problemele sociale ale acestor cetățeni vor reprezenta prioritatea Guvernului pentru perioada rămasă până la finalul acestui mandat legislativ.

De asemenea, Guvernul va avea posibilitatea de a derula programele de investiții  și proiectele cu fonduri europene care au fost pregătite pentru acest an și care vor avea un rol important în dezvoltarea economică și pentru susținerea viitoarelor majorări de pensii și salarii prevăzute în programul de guvernare.