Președintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat vineri, 09 octombrie 2020, că comemorarea Holocaustului reprezintă, în mod cert, asumarea responsabilă, conştientă şi sinceră a unui episod dureros al istoriei şi aducerea-aminte trebuie să fie însoţită de fermitate în apărarea drepturilor omului, toleranţei şi diversităţii.

“Opusul dragostei nu este ura, ci indiferența” sunt cuvintele lui Elie Wiesel, un om care a cunoscut prin propria experiență atât fața neagră a ignoranței și a indiferenței, cât și iluminarea extraordinară pe care o aduce cunoașterea.

Cu atât mai mult, astăzi, cu prilejul Zilei Naționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, trebuie să dăm un mesaj de respect față suferința celor care au îndurat persecuții inimaginabile și a celor, atât de numeroși, care și-au pierdut viața într-un mod atroce și nedrept. Comemorarea Holocaustului reprezintă, în mod cert, asumarea responsabilă, conștientă și sinceră a unui episod dureros al istoriei.

În același timp, consider că aducerea-aminte trebuie să fie însoțită obligatoriu, în prezent, de fermitate în ceea ce privește apărarea drepturilor omului, toleranței și diversității.

Cu mândrie, remarc faptul că România a realizat progrese semnificative în prevenirea și sancționarea antisemitismului şi a negării Holocaustului. Aș aminti, aici, că acest angajament își găsește expresia și în legislația adoptată de Parlamentul României, destinată unei combateri mai eficiente a antisemitismului, protejării și sprijinirii supraviețuitorilor Holocaustului, dar și transmiterii către generațiile viitoare a acestei valoroase memorii.

Datoria noastră, ca oameni politici responsabili și profund atașați valorilor democratice, este să susținem respectul pentru lege, tratamentul egal al persoanelor, indiferent de originea rasială sau etnică, toleranța şi solidaritatea.

Este cel mai onest mod în care putem onora amintirea și să ne arătăm prețuirea față de victimele Holocaustului de pretutindeni!

Never again!”, a transmis Marcel Ciolacu prin intermediul paginei sale de Facebook.