Prim-vicepreședintele #PSD Sorin Grindeanu și Daniel Botănoiu au prezentat capitolul privind agricultura din programul de guvernare al PSD.

Sorin Grindeanu a afirmat că guvernarea PNL a adus agricultura românească la sapă de lemn.

„La preluarea guvernării, în 2016, bugetul agriculturii era de 9 miliarde de lei. Guvernarea PNL a adus agricultura românească la sapă de lemn. Plăţile au fost făcute cu întârziere, despăgubirile pentru secetă sunt insuficiente. Din cele peste 100 de programe finanţate în guvernarea PSD, jumătate, mă refer la sectorul agricol, nu mai funcţionează în acest moment, pentru că actuala guvernare fie le-a oprit sau le-a subfinanţat” a susținut Sorin Grindeanu.

Daniel Botănoiu a precizat că PSD a stabilit, cu mult timp înainte, un calendar de discuţii cu reprezentanţii din domeniu, astfel încât să se ajungă la un program coerent, cu măsuri realiste.

„Avem un ţel comun de a ne asigura acea independenţă alimentară pornind de la acele investiţii pe care le realizăm la nivel local, astfel încât să asigurăm necesarul de hrană şi securitate pentru comunele, oraşele, municipiile noastre şi, după aceea, piaţa locală”, a afirmat Daniel Botănoiu.

Capitolul privind agricultura din programul de guvernare al PSD poate fi consultat AICI.