Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu și senatorul PSD Radu Oprea au prezentat miercuri, 7 octombrie 2020, au prezentat capitolul privind economia și fiscalitatea din programul de guvernare al PSD pentru perioada 2021-2024.

„Spre deosebire de actuala putere, care anunţă seara ceea ce noi avem ca obligativitate a doua zi sau restricţii pentru mediul privat dimineaţa, noi am început elaborarea programului de guvernare în parteneriat cu cei cărora li se adresează măsurile pe care noi le propunem, pornind de la nevoile concrete pe care aceştia le au. Acest program are în centrul său siguranţa locurilor de muncă – este o componentă esenţială în programul de guvernare cu care venim în faţa românilor. Din punctul nostru de vedere, acest lucru este esenţial. Dacă avem locuri de muncă sigure şi plătite, atunci vom putea avea creştere economică, putem creşte salariile, putem creşte nivelul de trai”, a declarat Sorin Grindeanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Senatorul PSD Radu Oprea a precizat că social-democraţii au avut o discuţie foarte bună atât cu reprezentanţi ai sindicatelor, cât şi ai patronatelor.

„Este evident că PSD ştie să guverneze bine. Ţintele noastre sunt realiste, care pot fi atinse. Investiţiile în economie vor veni din fondurile publice, din sursele atrase din creditele BEI, BERD, Banca Mondială. Nu trebuie sa investim bani din fonduri publice atunci când avem la dispoziţie fonduri europene. Fondul strategic de investiţii este o altă sursă – am lăsat în timpul guvernării noastre un proiect care a fost discutat cu Comisia Europeană şi am primit aprobările necesare. Vom continua cu el. Şi cred că este timpul să vorbim în România foarte hotărât despre creşterea colectării şi reducerea evaziunii – este o sursă imensă pentru bugetul României”, a spus Radu Oprea.

Capitolul privind economia și fiscalitatea din programul de guvernare al PSD poate fi consultat AICI.