Preşedintele PSD Marcel Ciolacu consideră că premierul Florin Cîţu ”se foloseşte de morţii de la ‘Matei Balş'” pentru a argumenta austeritatea.

„Cîţule, le-ai arătat românilor cât de neom poţi să fii, minţind o ţară întreagă aflată în stare de şoc în ziua tragediei de la Balş că în spitale se cheltuie 95% din bani pe salarii şi sporuri! Te-ai folosit, meschin şi calculat, de impactul mediatic al dramei pentru a emite o ticăloşie patentată de Băsescu, acum un deceniu: să asmuţi categorii de români împotriva altora”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Potrivit acestuia, „adevărul este simplu şi se află în actele bugetare pe 2020, girate chiar de Florin Cîţu, ca ministru al Finanţelor”.

„Totalul cheltuielilor de personal din sănătate (salarii plus sporuri) este de SUB 9%! De 10 ori mai puţin decât pretinzi, mitomanule! Ai tăiat anul trecut investiţiile în spitale, atât de clamate acum de tine, până la un infim 2,5%! Şi asta în an de pandemie, când tu şi Orban tocaţi aiurea banii ţării pe afaceri de partid gen Unifarm! Salariile medicilor, triplate de PSD pentru a stopa exodul acestora, ne ţin încă pe ultimul loc în Europa la venituri brute lunare în domeniu. Să te foloseşti de morţii de la ‘Matei Balş’ pentru a-ţi argumenta austeritatea ne arată, Cîţule, că eşti expresia cinismului pe care această putere le-o arată românilor, zi de zi! Cu tine, liberalismul ajunge să îngroape umanismul!”, a mai afirmat președintele PSD.