Senatorul Lucian Romașcanu, liderul Grupului PSD din Senatul României, a anunțat luni, 1 februarie 2021, că PSD cere demisia lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii şi va depune o moţiune simplă împotriva acestuia.

„Odată cu debutul acestei sesiuni parlamentare, vom folosi toate mijloacele care ne stau la dispoziţie pentru a penaliza toate derapajele pe care actuala putere le face în toate segmentele vieţii sociale, economice, sanitare şi aşa mai departe. După cum ştim, acum câteva zile a avut loc un eveniment extrem de tragic la spitalul Balş, lucru care a pus o oglindă extrem de necruţătoare în faţa actualei guvernări. Există nu demult în memoria colectivă imagini cu un preşedinte îmbrăcat în roşu gestionând o mulţime pe nişte evenimente importante pentru societate”, a declarat Lucian Romaşcanu, la Parlament.

„Noi facem ceea ce poate face un partid de opoziţie. În primul rând, transmitem mesajele – şi unul este foarte ferm – cerem extrem de puternic, pe toate vocile pe care le avem, demisia ministrului Voiculescu Dar, în acelaşi timp, vom acţiona şi cu mijloacele parlamentare, urmând să depunem într-un timp foarte scurt o moţiune simplă împotriva ministrului Voiculescu”, a mai afirmat senatorul PSD.