Președintele PSD, Marcel Ciolacu, și secretarul general al PSD, Paul Stănescu, au efectuat sâmbătă, 05 septembrie 2020, o vizită în județul Botoșani. Cei 2 au vizitat şcoala din localitatea Şendriceni, reabilitată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Ulterior, au avut o întâlnire la Dorohoi cu primarii din Botoşani şi cu conducerea Organizaţiei Judeţene a PSD Botoșani. La întâlnire au mai participat președintele Organizației Județene Botoșani, Doina Federovici, candidatul PSD la alegerile pentru președinția CJ Botoșani, deputatul PSD, Marius Budăi, și Cosmin Andrei, candidatul PSD la alegerile pentru primăria municipiului Botoșani.

Marcel Ciolacu a declarat că organizarea în comun a alegerilor locale cu parlamentare ar face ca „riscul de expunere al populaţiei să fie mult mai mic”.

„Eu cred că, dacă s-ar comasa alegerile, riscul de expunere al populaţiei ar fi mult mai mic. Normal ar trebui să fie o discuţie provocată de către Guvern, nu de către Parlament, cu Parlamentul, transparent, fără nicio problemă, să vedem ce e mai bine pentru români, nu pentru PNL sau pentru preşedinte, cum vrea să îşi formeze viitorul guvern”, a afirmat Marcel Ciolacu.