Președintele PSD, Marcel Ciolacu, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, și președintele Consiliului Național, Vasile Dîncu au efectuat sâmbătă, 05 septembrie 2020, o vizită în județul Suceava. Cei 3 au vizitat Spitalul Municipal Fălticeni. La acțiune au mai fost prezenți primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, candidatul PSD la președinția CJ Suceava, Mirela Adomnicăi, președintele Organizației Județene Suceava, Ioan Stan, deputații PSD Alexandru Rădulescu și Eugen Bejenariu, și candidatul PSD pentru primăria municipiului Suceava Dan Cușnir.

Marcel Ciolacu a declarat că, în cazul în care Guvernul va decide ca şcolile să nu se deschidă pe 14 septembrie, va iniţia discuţii în Parlament privind amânarea alegerilor locale.

”Dacă amână deschiderea şcolilor, cred că în Parlament ar trebui o discuţie serioasă dacă nu amânăm şi alegerile locale. Eu aşa consider. Dacă vor lua aşa o decizie să amâne deschiderea şcolilor, eu nu mai accept de la domnul Orban, aşa în opoziţie, mic, cum sunt eu, dubla măsură (…) Eu voi provoca, ca şi preşedinte al Camerei, o discuţie serioasă cu privire la amânarea alegerilor locale (…) Dacă nu putem deschide şcolile, atunci de ce facem alegeri? Înseamnă că e o situaţie delicată. Înseamnă că pandemia s-a accelerat. De ce avem dublă măsură, păcănele şi biserici? Iarăşi în funcţie de interesul, la păcănele, financiar şi acum politic, avem această dublă măsură”, a spus Marcel Ciolacu într-o conferință de presă.

Vasile Dîncu a spus că dorește să reconstruiască departamentele Consiliului Național al PSD și în județul Suceava sunt oameni competenți care pot lucra la strategia națională a partidului.

“Pe mine mă interesează să reconstruim departamentele Consiliului Național al PSD și aici, fiind unul dintre cele mai mari județe și oamenii cei mai competenți pe care de-a lungul timpului i-am întâlnit, să avem în departamentele noastre de la București oameni care să lucreze la strategia națională a partidului, pentru că n-are sens să faci strategii naționale dacă ele nu sunt aplicate unor zone”, a afirmat Vasile Dîncu.