Bună ziua, bine v-am găsit! Vă mulțumesc pentru primirea călduroasă, pentru deschiderea dumneavoastră.

 

Pentru mine astăzi este o zi deosebită. Faptul că vin în mijlocul oamenilor, că văd problemele lor, că discut cu oamenii este un lucru pe care ar trebui să-l facă fiecare politician care ocupă o funcție în statul român. Aș vrea să văd că fiecare politician ascultă vocea dumneavoastră, că vede ce probleme aveți, că vede care este drumul pe care dumneavoastră vreți să mergeți. Dumneavoastră aveți nevoie de atenție și sprijin în fiecare zi, nu din cinci în cinci ani, când vin alegerile. Trebuie să discutăm cu femeile, cu copiii, cu pensionarii, cu bugetarii, cu cei din mediul privat, dar prea puțin fac acest lucru. Este mai ușor să dezbini și să conduci o țară, este mai ușor să jignești decât să vii cu cuvinte frumoase, este mai ușor să critici decât să construiești. Aceste lucruri trebuie să înceteze în România. În acest un an și opt luni în care am muncit la Palatul Victoria, am ajutat comunitățile locale atât cât am putut. Noi am construit, ații s-au chinuit să dărâme. Nu au reușit în totalitate. Nu am spus că a fost un guvern perfect, dar a fost un guvern eficient.

 

Vrem ca în continuare ca medicii să ne plece din țară, copiii noștri să nu se regăsească în comunitățile locale? Vrem ca în continuare să vedem ură și dezbinare? Sau vrem să ne unim toți, indiferent că suntem social-democrați sau altceva? Sau oameni de bună-credință din această țară vrem să luptăm pentru a ne face singuri viitorul, să luptăm pentru a fi tratați cu demnitate și respect, să luptăm pentru ca părinții și bunicii noștri să nu mai plângă niciodată? Să luptăm pentru ca fermierii noștri să primească în continuare subvențiile la timp și să fie sprijiniți? Vrem să luptăm pentru această țară să fie a românilor, nu a celor care ne vor răul?

 

Toate acestea depind de noi, depind de cât de implicați vom fi, de cât de uniți vom fi. Cum vrem să arate Ciobanu, Grădina, Siliștea, Semieni sau Constanța sau toate localitățile din acest județ? E timpul să fim uniți, pentru că acest popor a luptat împreună de la cel mai mic la cel mai mare, au luptat împreună toate regiunile țării, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Ardealul! Vedem ce s-a întâmplat: șase bărbați, zic ei importanți, au dat un guvern jos și ce au pus în loc? Nimic! Vă întreb: știm ce ne așteaptă de a doua zi când va veni un nou guvern? Nu știm dacă vor binele pentru români. Dumneavoastră, toți cei de aici, unde sunteți în planurile lor? Unde sunteți în programul lor de guvernare? Dumneavoastră nu contați pentru ei. Sunteți simple cifre pentru ei, ei nu înțeleg că în spatele cifrelor sunt oameni care au speranțe, au așteptări, oameni care se gândesc la familia lor, oameni care vor să trăiască mai bine în țara lor. Nu au de unde să înțeleagă aceste lucruri pentru că nu iubesc oamenii și nu ne respectă.

 

De aceea, PSD nu va merge la votul pentru noul guvern. Nu putem să girăm un guvern atâta timp cât nu semnează că nu vor tăia pensii și salarii, că vor duce mai departe proiectele pentru România. Oameni buni, avem nevoie de lideri care să nu stea nici în Palatul Victoria, nici în Palatul Cotroceni, ci să vină în mijlocul dumneavoastră. Avem nevoie de lideri care să fie sensibili la problemele dumneavoastră. Sunt convinsă că noi toți putem face acest lucru. Dumneavoastră, cei cu care veți discuta, spuneți-le tuturor că trebuie să ne luăm țara înapoi și că trebuie să ne creionăm viitorul țării noastre, viitorul fiecărei comunități. Noi trebuie să ne stabilim destinul și să cerem să fim respectați în propria țară. Toate acestea le putem face împreună.

 

Poate nu am fost un guvern perfect, poate am făcut și greșeli. A greși e omenesc, nu suntem roboți, așa cum ne-au obișnuit alții, dar nu am greșit niciodată în măsurile pe care le-am luat pentru oameni și cred că acest lucru este important. Oameni buni, în cabina de vot sunteți dumneavoastră și ștampila. În momentul în care ștampilați buletinul de vot, să vă gândiți la familia dumneavoastră, să vă gândiți la părinți, să vă gândiți la copii, să vă gândiți la soț sau soție, la prietenă sau prieten și să faceți ceea ce este mai bine pentru România. Am încredere în fiecare dintre dumneavoastră. Îmi doresc ca domnul președinte să spună ce a făcut în cei cinci ani de zile în care a fost președinte și eu să spun ce am făcut în acest an și opt luni în care am fost premier, pentru că fiecare dintre noi trebuie să vorbim despre ceea ce am făcut pentru oameni.

 

Dumnezeu să ne ajute, să mergem la vot și să votăm cu o inimă de român pentru România și pentru familiile noastre!