Bună seara și bine v-am găsit!

 

În această seară vreau să vorbim de la suflet la suflet și de la român la român. Am văzut cât suflet au pus colegii mei, Gabi Zetea, colegii parlamentari, colegii din Guvern, când au vorbit de proiectele realizate, despre acest județ și despre Români, despre realizările la care ați participat fiecare dintre dumneavoastră, despre dezvoltarea județului, dar și despre oameni, cu câtă mândrie vorbesc despre locuitorii din Maramureș, despre fiecare lucru pe care-l construiți împreună.

 

Vreau să vă spun că și la nivel de Guvern a fost la fel: am pus suflet în fiecare proiect, am pus suflet și atunci când ne-am gândit la pensionarii din România, și atunci când ne-am gândit la profesori sau la medici, când am mărit salariile, când am alocat fonduri guvernamentale pentru investiții, când am susținut PNDL 1 și 2, când am alocat subvențiile la timp, când s-au realizat investiții în România și când românii au început să se întoarcă acasă.

 

Am fost astăzi și am vizitat câteva investiții ale unor români care au fost plecați din țară și s-au întors acasă. Pentru mine, ca prim-ministru, a fost o mare bucurie, pentru că am realizat că noi am creat condițiile ca românii să înceapă să se întoarcă la casele lor. Îmi spunea unul dintre investitori, „Doamnă prim-ministru, noi nu vrem să plece acest Guvern, pentru că a ținut și cu investitorii români, și cu oamenii, a ținut cu toată lumea, s-a gândit la toți”. I-am răspuns că pentru mine, ca prim-ministru, românii sunt toți familia mea și a trebuit să mă gândesc la fiecare membru al familiei, măsurile mele să fie cele pe care le doresc oamenii, pentru că poate noi avem convingerea că luăm o măsură bună, dar acea măsură nu este cea așteptată de oameni. De aceea, am considerat că dialogul cu oamenii, cu primarii, este foarte important pentru a lua măsurile pe care le așteaptă românii. Mi-a fost foarte ușor, pentru că de fiecare dată am vrut să fim în mijlocul oamenilor, să fim alături de ei atunci când le este greu, să răspundem cu măsuri bune pentru cei care așteaptă solidaritatea noastră, să încercăm să facem cât mai multe lucruri bune. De aceea, am venit cu un program de guvernare pe care l-am respectat cuvânt cu cuvânt, pentru că ne-am dat seama că în spatele acestui program de guvernare, al cifrelor din acest program, se află românii. Lor trebuie să le aducem măsuri cât mai bune și să le răspundem.

 

Am văzut cât de frumos și cu câte emoții au vorbit colegii de aici, din Maramureș. Nu i-am văzut atât de emoționați niciodată într-o campanie electorală, în Parlamentul României sau în Guvern, pentru că au venit să le vorbească celor de acasă și acest lucru i-a făcut să tresară la fiecare cuvânt, să nu-și mai găsească cuvintele, cuvinte puține, dar emoție multă cu care au creat o punte de legătură cu dumneavoastră. Pentru mine, acasă este fiecare colțișor din această țară. Am fost și încă sunt premierul tuturor românilor, și al celor care m-au jignit, și al celor care m-au apreciat, și al celor care ne-au votat, și al celor care nu ne-au votat, și al celor care ne-au criticat, și al celor care ne-au lăudat, pentru că noi nu ne-am permis să împărțim România în două, în România noastră și România lor. România este a tuturor românilor și în ea trebuie să se regăsească fiecare român.

 

Am spus că am venit cu măsuri bune care s-au pliat pe realitatea din România, multe așteptate, pe care le-au enumerat colegii și colegele mele. Am crezut că toți cei care țin la această țară, care respectă cetățenii acestei țări, vor continua lucrurile bune, ceea ce am început noi și vor veni cu alte lucruri bune care să ducă înainte această țară, care să ajute fiecare comunitate, fiecare județ, care să asigure un mers mai bun pentru România. Dar astăzi am văzut că m-am înșelat: nu aveam mari așteptări, nu este important că înlocuim o persoană cu alta, ci ceea ce facem pentru oameni. Este important cum ne raportăm la ceea ce ne cer oamenii, dacă suntem în stare să răspundem problemelor pe care le au.

 

Noi am vorbit în permanență despre un trai mai bun. Ne-am adresat întotdeauna celor care au avut mai multă nevoie de sprijinul nostru. Astăzi, premierul desemnat – vă rog să nu îmi spuneți că o înlocuim pe Viorica Dăncilă cu Ludovic Orban, că chiar m-aș supăra aici, la Baia Mare! – a venit cu un program de guvernare care arată ura pentru români, arată că vor să se protejeze doar pe ei, programul de guvernare este doar pentru ei, doar pentru „Guvernul meu” și pentru comandantul suprem Iohannis, nu este pentru cetățenii acestei țări. Nu văd în programul de guvernare creșterea punctului de pensie la 1775 de lei, nu văd creșterile salariale promise. Văd în programul de guvernare că vor să scadă salariile bugetarilor pentru a ajunge la salariile din mediul privat. Nu văd că vor păstra voucherele de vacanță atât de utile pentru cei din turism, nu văd că vor să îi sprijine în continuare pe primari pentru a-și continua programele de dezvoltare locală, nu văd că vor să sprijine educația sau sănătatea. Dimpotrivă, vor să comaseze spitalele. Nu văd nici grija pentru infrastructură, cu toate că au țipat atât de mult, nu văd respectul pe care îl merită românii și România. Pe plan extern, nu văd în programul de guvernare al candidatului Iohannis că vrea să ducă țara în Schengen, că vrea ridicarea MCV, că vrea mai mult respect pentru țara noastră, că vrea să devenim o putere regională. Văd că se laudă cu rezultatele președinției rotative a Consiliului UE realizate de Guvernul nostru și de reprezentanța României la Bruxelles. Acest lucru ne doare, nu că au dărâmat Guvernul, ci că creează aceeași incertitudine, aceeași tristețe pentru părinții și bunicii noștri. Vor să demoleze tot ceea ce noi, împreună, am construit. În 30 de ani, au făcut multe experimente: noi am construit, ei au demolat, iar am construit, iar au venit și au demolat.

 

Oameni buni, este timpul să nu-i mai lăsăm să demoleze! Cu toții am construit o temelie solidă pentru această țară. Trebuie ca fiecare dintre noi să punem cărămidă cu cărămidă și să construim viitorul acestei țări așa cum știm noi, românii, cu mult suflet, cu sinceritate, cu iubire pentru țara aceasta și pentru regiunea noastră, pentru județul nostru, pentru comunitatea noastră. Am spus că fiecare care ajunge într-o funcție înaltă în statul român trebuie să aibă suflet și să se raporteze în primul rând la țară și la români. Am văzut un președinte, candidatul de facto al PNL, care a cerut demiterea Guvernului, a contribuit la demiterea Guvernului, a lăsat țara în haos și a plecat. Acesta este președintele României? Președintele care ține la țara lui și la români? Președintele pe care îl simțim noi aproape în fiecare zi, 24 de ore din 24 și 7 zile din 7? Nu! Este președintele care ne tratează cu multă aroganță, cu mult dispreț, care nu iubește această țară și nu îi iubește pe români.

Am văzut șase lideri politici, șapte cu președintele Iohannis, șapte bărbați de stat puternici, care s-au chinuit cu toții să dărâme o femeie. Eu le spun că n-au reușit, dimpotrivă. Sunt mai puternică decât ei toți la un loc, pentru că alături de mine sunt oameni ca dumneavoastră, sunt oameni care iubesc această țară, sunt oameni care sunt mândri de tradiția, obiceiurile, cântecul și jocul nostru popular, de tot ceea ce am primit de la înaintașii noștri și pe care noi avem obligația să le ducem mai departe. Îi spun candidatului Iohannis că este mult mai slab decât mine, iar dacă vrea binele acestei țări să meargă la vot și să voteze Viorica Dăncilă!

 

Românii nu mai vor o Românie în care avem ură și dezbinare, nu mai vor „România mea” și ceilalți, nu mai vor „Guvernul meu”, nu vor un președinte dictator care să fie si președintele României, și conducătorul Guvernului, și conducătorul Parlamentului. Românii nu mai vor un președinte care să îi desconsidere, care nu vine la tribuna Administrației Prezidențiale decât ca să blocheze și să jignească. Românii vor un președinte care să îi înțeleagă, care să aducă echilibru și consens, să aducă unitate în rândul românilor, pentru că numai prin unitate se pot realiza lucruri bune pentru această țară. Românii vor un președinte care să meargă la Bruxelles și să vorbească frumos despre țara lor, să lupte pentru această țară, un președinte care nu se duce acolo ca să dea socoteală, ci care cere să fie tratat cu demnitate și românii să fie tratați cu demnitate.

 

Oameni buni, nu este numai bătălia noastră, a PSD, este a tuturor românilor pentru această țară, pentru viitorul acestei țări, pentru că viitorul țării noastre trebuie să-l desenăm împreună. În viitorul țării noastre trebuie să ne regăsim cu toții, și cei cu ghiocei la tâmple, și tinerii, și cei care lucrează la stat, și cei care lucrează la privat, toți cei cu credință în Dumnezeu și în puterea de a face bine acestui popor. Această luptă este a tuturor românilor care vor un viitor mai bun pentru copiii și nepoții noștri. Știu că putem acest lucru, că de-a lungul istoriei, când românii au vrut ceva, nimic nu i-a putut opri. Știu că avem această datorie de a schimba lucrurile în România, avem o datorie față de cei care au clădit România de azi și avem datoria de a construi și noi România de mâine pentru generația viitoare. Știu că dacă noi ne mobilizăm, dacă noi luptăm pentru această țară, vom învinge! Vă rog să avem încredere în puterea dumneavoastră, pentru că dacă noi nu avem încredere în noi, nu le putem cere altora să creadă în noi. Trebuie să credem în viitorul acestei țări, în puterea noastră, trebuie să credeți în candidatul PSD, pentru că nu vă va dezamăgi niciodată. Dacă Iohannis are în suflet culoarea galbenă, eu am în inimă roșu, galben și albastru.

 

Știu că aici, în Maramureș, sunteți oameni onești, harnici, cu frica lui Dumnezeu, dedicați, care vă iubiți comunitatea, care sunteți respectați și în interiorul granițelor țării, și în afara lor. Știu că aici, în Maramureș, veți lupta pentru acest județ și pentru această țară, iar eu vă promit un lucru: că am puterea de a merge până la capăt. Să nu vă îndoiți de acest lucru. De va fi nevoie, ei vor trebui să poarte fustă și eu pantaloni!

 

Voi continua să cred în oameni, voi fi ca o mamă pentru toți locuitorii acestei țări, voi avea grijă de părinții noștri, de femei, care știu că administrează de fiecare dată treburile într-o familie, voi respecta puterea bărbaților care vor să aibă condiții cât mai bune pentru familia lor. Voi lupta pentru fiecare copil din această țară și în același timp voi face tot ce este posibil să ni se întoarcă copiii acasă.

 

În încheiere, vreau să-i transmit încă o dată candidatului Iohannis invitația de a avea o dezbatere unu la unu în care candidatul Iohannis să arate activitatea din cele 155 de zile de lucru, iar eu să vin în fața oamenilor cu ce am făcut împreună cu cei care sunt alături de mine într-un an și nouă luni de guvernare. Sunt convinsă că nu o va face și atunci ce vom spune? Îi e frică de o femeie! Nu știu dacă îi este frică sau nu, dar știu un lucru: că nu are ce să spună. Un președinte responsabil venea în fiecare an cu o stare a națiunii pe care să o prezinte cetățenilor în Parlamentul, venea să le spună măcar celor ce l-au votat ce a făcut pentru ei. Eu cred că nu a făcut decât rău acestei țări și cine face rău, rău primește! Vom învinge, pentru că suntem de partea bună, de partea binelui și binele întotdeauna învinge răul.

 

Chiar dacă este înalt ca bradul și leneș, buturuga mică răstoarnă carul mare! Dumnezeu să ne ajute!