ÎntrebareDin toată România, de ce ați venit în Racșa?

Viorica Dăncilă: Pentru că am spus la Congres că voi merge în nord, în sud, în est, în vest, voi merge în toate localitățile României, cât îmi va permite timpul. Cunosc această zonă, am fost de nenumărate ori aici, cunosc oamenii de aici, oameni foarte calzi, oameni primitori și am ales ca astăzi să încep strângerea de semnături de aici, de la Racșa.

 

ÎntrebareSpuneați că veți merge în campanie într-un tandem.

Viorica Dăncilă: Ieri a fost dat votul pentru candidatul la prezidențiale. În Comitetul Executiv vom discuta și despre acest aspect.

 

ÎntrebareSăptămâna viitoare este importantă pentru alianță. Domnul Tăriceanu renunță la candidatură?

Viorica Dăncilă: Nu am avut o discuție în acest sens cu domnul Călin Popescu-Tăriceanu. Mâine vom avea o ședință de coaliție și vom lămuri aceste aspecte. Nu vreau să fac scenarii, vreau să vorbesc despre lucruri concrete.

 

ÎntrebareCare sunt calculele PSD dacă ALDE iese de la guvernare?

Viorica Dăncilă: Nu am luat în calcul acest lucru. Nu am fost anunțați de către partenerii noștri de coaliție că vor să iasă de la guvernare, deci de ce să facem alte scenarii, în condițiile în care suntem în coaliție? Oricum, astăzi ne bucurăm de strângerea de semnături, ne bucurăm de încurajările oamenilor și acest lucru este foarte important, pentru că, așa cum am spus la Congres, pe mine nu mă interesează să mă lupt cu contracandidații mei, ci să fiu cât mai mult între români și iată că astăzi la Racșa se întâmplă acest lucru, ceea ce îmi dă toată energia pentru a merge mai departe.