Am discutat legat de voucherele de vacanță. Există o nemulțumire justificată, pentru că noi am prevăzut în bugetul pe anul acesta vouchere de vacanță pentru dânșii, dar în Consiliul de Administrație se pare că au decis ca acestea să nu se mai acorde. Am vorbit cu ministrul Economiei, va avea astăzi o discuție cu conducerea pentru a debloca această situație.

Alte discuții au fost legate de administrația publică locală, de implementarea PNDL 1 și 2, de FDI, de îngrijorarea primarilor că aceste programe atât de necesare pentru dezvoltarea comunităților locale ar putea fi sistate de către noul guvern. Eu cred că sunt programe foarte importante care au contribuit la dezvoltarea tuturor comunităților locale, indiferent de culoarea politică și cred că acestea trebuie păstrate pe viitor și, bineînțeles, dublate de o proiecție financiară corespunzătoare.

 

ÎntrebareSunt voci în PSD care spun că vor vota luni guvernul.

Viorica Dăncilă: Eu nu am auzit nicio voce. Am încredere în colegii mei. Am încredere că nu vor participa la vot, pentru că e greu de explicat pentru un deputat sau senator că a votat guvernul. Nu ne referim la persoane. Este greu de explicat, atunci când se întoarce în comunitatea din care a venit, în județul din care a venit, primarilor că a votat ca să nu mai aibă aceste programe de dezvoltare, să le spună pensionarilor că a votat pentru înghețarea pensiilor, că nu vor mai primi creșterea punctului de pensie de la 1 septembrie 2020 la 1775 de lei, să le spună bugetarilor că vor avea tăieri salariale, să le spună că nu vor mai avea vouchere de vacanță. Este foarte greu de explicat pentru un parlamentar, atât din opoziție, pentru că acum suntem în opoziție, dar și dintre cei aflați acum de partea PNL, de fapt a domnului Iohannis, că dumnealui este în spatele acestui aspect, că votează împotriva românilor sau că votează un program de guvernare care îi va sărăci pe români. Este foarte greu de explicat acest lucru și cred eu că cine-și asumă trebuie să iasă public și să spună acest lucru, pentru că românii vor întreba de ce au făcut acest lucru. Noi nu suntem împotriva schimbării unor persoane cu altele. Am înțeles, așa este în democrație, moțiunea de cenzură este un instrument al opoziției, un instrument folosit. A căzut guvernul, dar noi nu putem gira un program de guvernare bazat pe austeritate, pe tăieri, un program de guvernare împotriva românilor. Acest lucru nu-l vom face niciodată, pentru că noi am luat măsuri pentru români și nu putem vota împotriva lor.

 

ÎntrebareColegi de-ai dumneavoastră deja sunt chemați pe la DNA înainte de vot!

Viorica Dăncilă: Eu sper să nu existe o presiune. Cred încă în corectitudine și cred că nu are legătură cu votul de pe data de 4 din Parlamentul României. Ar fi foarte trist să se întâmple așa ceva, cred că nu se va întâmpla acest lucru!