Bună seara!

Mulțumesc tuturor celor prezenți în această seară la ceea ce ar trebui să fie confruntarea dintre cei doi candidați la aceste alegeri. Am considerat normal, democratic, corect și necesar ca românii să vadă această dezbatere. Observăm că domnul Iohannis este absent, așa cum a fost absent în cei cinci ani de mandat la Cotroceni. Atitudinea contracandidatului este dezamăgitoare. Dacă ar fi fost aici, i-aș fi făcut domnului Iohannis trei daruri: primul, tricolorul României, pentru că un președinte trebuie să aibă tricolorul în suflet ca să fie un bun român și ca să își apere țara. Al doilea dar este Constituția României, este legea fundamentală pe care trebuie să o respectăm toți și pe care Klaus Iohannis a călcat-o în picioare. Al treilea dar este Biblia, pentru că un om care crede în Dumnezeu e un om bun, este un om care nu învrăjbește și nu aduce ură și dezbinare, un om cu credință în Dumnezeu este cel care adună oamenii, care îi unește, care aduce în spațiul public echilibru și consens. Cum contracandidatul Klaus Iohannis nu este aici, am să îi pun pe pupitru cele trei daruri și sper ca acestea să ajungă la domnia-sa.

Pentru că nu vom avea dezbaterea cerută, voi profita de acest moment pentru a transmite un mesaj din suflet pentru toți românii: pentru cei nehotărâți, care știu că sunt foarte mulți, dragi români, vă cer încrederea și votul pentru un mandat de muncă, zi de zi, oră cu oră. Am arătat că nu mi-este frică de muncă și că nu fug de responsabilități. Este un mesaj pentru tinerii cărora le cer să îmi dea o șansă și să îmi vină alături să construim un viitor mai bun pentru români și România; pentru medici și profesori, pe care îi respect pentru munca lor și promit că le voi rămâne aproape, îi voi sprijini în calitate de președinte și voi sprijini reforma pentru aceste două domenii de importanță majoră pentru România, educația și sănătatea; pentru pensionari, care știu cât respect le port, sunt un om care le înțelege nevoile și drepturile și care a susținut întotdeauna creșterea pensiilor pentru un trai decent; pentru femei și mame, de care am fost întotdeauna alături și pentru care voi lupta necondiționat, pentru că sunt de-a lor și le înțeleg, știu ce înseamnă să fii femeie; pentru antreprenorii români, în care cred și pe care îi voi sprijini să devină unul dintre principalele motoare ale țării și să ajungă pe piețele internaționale; pentru românii din diaspora și pentru familiile lor de acasă, vreau să le spun că nu e suficient să le spunem „Veniți acasă!”, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate și să luam măsuri pentru a le crea condiții asemănătoare cu țările în care au plecat. Trebuie să știe că cei care ocupă funcții de conducere în statul român iau măsuri bune pentru familiile lor, pentru comunitățile din România, trebuie să știu că cei care au aceste pârghii iau măsuri pentru salarii și pensii mai bune pentru părinții și bunicii lor, pentru dezvoltarea României. Cred că toate aceste lucruri sunt importante pentru ei, nu sunt niște cifre, nu sunt cei 4 milioane de români care au plecat, sunt cei 4 milioane de români pentru care trebuie să facem ceva ca să se întoarcă acasă.

Dragi români, alegeți să îi judecați pe cei care vin și vă cer votul în funcție de ce ceea au făcut pentru voi în acești ani și de cât respect v-au arătat. Uitați-vă cât au muncit, cât v-au ascultat, cât au evoluat în timp acești candidați. Nu am aroganța să vă promit că voi fi un președinte ideal, dar pot să vă promit – și faptele sunt de partea mea – că voi munci mai mult decât au făcut-o toți președinții ultimilor 30 de ani în România.

Dragi români, cred în trei lucruri: cred în familie și voi lupta pentru această țară ca pentru familia și copilul meu, cred în Dumnezeu, nu mi-e frică decât de Dumnezeu și de faptul că as putea să îi dezamăgesc pe români, dar nu îi voi dezamăgi. De aceea, astăzi nu mă ascund și nu fug, pot merge în orice colț al țării să mă uit în ochii românilor, pentru că nu am luat niciodată o decizie împotriva lor și cred în poporul român și în țara noastră, pentru că eu am tricolorul în suflet. Sunt un bun român și îmi iubesc țara.

Vreau să vă mulțumesc tuturor celor care mi-ați fost alături în această campanie, președinți de organizație, colegele și colegii mei, primari, militanți și simpatizanți ai PSD. Vreau să le mulțumesc tuturor românilor care m-au votat în primul tur, dar și celor care de data aceasta vor alege cu inima pentru țara lor. Mulțumesc zecilor de mii de români care mi-au trimis mesaje de susținere, miilor de oameni pe care i-am întâlnit în deplasările făcute în aceste luni în toată țara. Mulțumesc încă o dată membrilor și simpatizanților PSD pentru munca și încrederea lor.

Dragi români, duminica aceasta puterea e în mâinile voastre, mergeți și votați cu inima! Vă mulțumesc tuturor și sunt alături de fiecare roman!