Dan Nica, liderul Delegației PSD din Parlamentul European, o acuză pe Ramona Strugariu și pe colegii ei eurodeputați ai partidului condus de Dacian Cioloș că „acționează cu premeditare și consecvență împotriva intereselor esențiale ale României și ale românilor”.

„Am reușit, împreună cu Victor Negrescu, să obținem sprijinul Grupului S&D și al altor familii politice din Parlamentul European pentru a avea condiții de acordare a fondurilor UE adaptate contextului războiului din imediata noastră vecinătate, crizei energetice și riscului crizei alimentare globale.

Asta e vestea bună pentru români: datorită amendamentului nostru la Regulamentul RepowerEU, aceste fonduri pot ajunge mai repede, acolo unde e mai multă nevoie de ele. Flexibilizarea și adecvarea la realitatea atât de presantă nu înseamnă câtuși de puțin evitarea reformelor – cum susține, fără temei, Ramona Strugariu. Aici e vestea rea pentru ea și colegii ei de partid: încercarea lor de a capitaliza electoral, cu orice preț, chiar și acela al sabotării propriei țări, nu mai ține nici la Bruxelles, nici la București”, a declarat Dan Nica.

Liderul europarlamentarilor PSD subliniază că toți reprezentanții României ar trebui să susțină, la votul din plen, programat peste două săptămâni, modificarea regulamentului UE ce va permite accesarea rapidă și eficientă a fondurilor europene de către statele membre afectate de consecințele războiului și de criza prețurilor la energie.

„A vota împotriva acestui amendament – așa cum au făcut, în comisia de specialitate, membrii Renew, instigați de europarlamentarii Reper – înseamnă a-i condamna pe români la dificultăți majore, în perioada imediat următoare, care se anunță extrem de complicată”, a punctat Dan Nica.