Președintele PSD Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a participat vineri, 28 octombrie 2022, la conferința județeană de alegeri a PSD Buzău. Senatorul PSD Lucian Romașcanu a fost ales în funcția de președinte al organizației județene PSD Buzău. 

La eveniment au participat și primarul municipiului Buzău Constantin Toma, președintele CJ Buzău Petre Emanoil Pârvu, ministrul Familiei, tineretului și egalității de șanse Gabriela Firea, prim-vicepreședinte PSD, ministrul Finanțelor Adrian Câciu, ministrul Muncii și Solidarității sociale Marius Budăi, ministrul Agriculturii Petre Daea, europarlamentarul Mihai Tudose, vicepreședinte PSD, europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreședinte PSD, senatorul PSD Vasile Dâncu și Marian Neacșu, Secretarul General al Guvernului.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri la Buzău, că nu regretă intrarea la guvernare alături de PNL, dar că nu poate accepta atacuri nejustificate la adresa colegilor de partid.

„Acest Guvern şi această coaliţie trebuie cel puţin până în anul 2024 să fie funcţionale pe această construcţie politică. Nu există altă construcţie politică. Am văzut oamenii noi de la USR de ce au fost în stare şi au văzut şi românii. Dar asta nu înseamnă că cineva îşi va putea permite să atace vreun coleg de-al nostru, indiferent dacă este sau nu membru al Guvernului, să nu spună adevărul”, a declarat Marcel Ciolacu.