Președintele PSD Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a participat joi, 27 octombrie 2022, la conferința județeană de alegeri a PSD Dolj. Europarlamentarul PSD Claudiu Manda a fost reales în funcția de președinte PSD Dolj. La eveniment au participat și primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, președintele PSD Craiova, europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreședinte PSD, Cosmin Durle, administratorul public al județului Dolj, Cosmin Vasile, președintele Cj Dolj, deputatul PSD Alexandra Presură, senatorul PSD Ion Prioteasa, ministrul Agriculturii Petre Daea și Mihai Ghigiu, președintele TSD.

Marcel Ciolacu a declarat joi seara, la Craiova, că preţul la energie trebuie să intre într-un sistem reglementat, să fie un preţ unic, iar guvernanţii trebuie să vină cu un pachet solid pentru persoanele casnice, vulnerabile, astfel încât acestea să poată depăşi iarna.

„Rămân consecvent şi cred că energia şi preţul la energie trebuie să intre într-un sistem reglementat, să fie un preţ unic. Pentru persoanele casnice, vulnerabile, trebuie să venim cu un pachet solid, pentru a depăşi această iarnă şi această perioadă de criză energetică, unde iarăşi nu suntem noi de vină că cineva a semnat să închidă anumite capacităţi de producţie. Nu suntem noi de vină că nu s-au luat anumite măsuri la timpul potrivit sau, când s-a făcut liberalizarea preţurilor, s-a spus românilor că o să scadă preţul. Uite că nu a scăzut, a crescut”, a spus Marcel Ciolacu.