În loc să asigure buna guvernare pentru gestionarea eficientă a cazurilor din ce în ce mai numeroase de coronavirus, confirmate pe teritoriul României, PNL are un singur proiect: provocarea alegerilor anticipate!

Evoluțiile din ultimele zile arată că autoritățile române sunt total depășite de provocările unei epidemii de coronavirus. Toate instituțiile responsabile sunt paralizate de criza politică prelungită și de incertitudinea provocată de PNL.

Din spitale lipsesc dezinfectanți și echipamente de protecție, oamenii sunt băgați în carantină și lăsați fără alimente și apă, iar, în lipsa unor proceduri clare, persoane suspecte de coronavirus se deplasează liber, în timp ce poștașii refuză să mai ducă pensiile și alocațiile celor aflați în carantină.

Devine din ce în ce mai clar că instituțiile statului nu funcționează, contrar asigurărilor date de președintele Iohannis. România are nevoie urgent de un guvern responsabil, cu puteri depline, și de instituții care să funcționeze.

Este o contradicție totală între agenda politică a PNL și agenda cetățenilor îngrijorați de efectele sociale și economice ale epidemiei de coronavirus.

PSD solicită PNL să dea dovadă de responsabilitate și să întreprindă demersuri reale pentru învestirea unui guvern capabil să se ocupe de siguranța și sănătatea cetățenilor. Sănătate, nu anticipate!

Biroul de presă al PSD