ÎntrebareA vrut ministere?

Viorica Dăncilă: Una este să vrei un lucru, alta este să obții ceea ce vrei. Eu cred că important este ceea ce obții.

 

ÎntrebareLuați în calcul înființarea unei poliții rurale pentru protejarea oamenilor în vârstă din mediul rural?

Viorica Dăncilă: Înainte de a răspunde domnul ministru, tocmai de aceea au fost programele PNDL 1 și 2.

Mihai Fifor: Am avut o discuție cu primarii în ultima perioadă și vreau să spun că nu e primar de localitate rurală care să nu-și dorească reînființarea secției de poliție în localitatea sa. Avem o discuție, zic eu, foarte bună cu sindicatele din Ministerul Afacerilor Interne, avem o situație în pregătire, astfel încât să vedem cum putem reveni, care sunt costurile pentru a reveni și, desigur, nevoia de încadrare pentru a reveni la posturi de poliție în fiecare localitate. Este unul dintre obiectivele noastre și sper să venim cât se poate de repede cu această reeșalonare, astfel încât să avem din nou posturi de poliție în fiecare localitate, nu secții, cum avem în momentul de față, care arondează mai multe localități.

 

ÎntrebareSpuneați că ați discutat cu cei de la ALDE pentru liste comune. Cât de avansate erau discuțiile?

Viorica Dăncilă: I-am propus domnului Tăriceanu să avem liste comune la alegerile parlamentare. Am considerat că așa este normal și că într-o echipă trebuie să acționăm împreună. Nu am primit un răspuns din partea domnului Tăriceanu. Nu vreau să judec eu acest lucru, poate a avut calculele domniei-sale, dar vreau să vă spun că această propunere am făcut-o de două ori, ultima dată exact luni, înainte de ieșirea de la guvernare. Nu am avut un răspuns pozitiv în această direcție. N-a zis nici nu, nici da, a fost doar o discuție fără o concluzie finală.

 

ÎntrebarePSD ar fi avut de câștigat?

Viorica Dăncilă: Eu cred că nu trebuie să avem această abordare. În momentul în care mergi în echipă, trebuie să fie un sprijin reciproc și să mergem în echipă până la capăt. Eu am crezut în acest lucru și de aceea am spus că ar fi fost bine să mergem pe liste comune la alegerile parlamentare.

 

ÎntrebareCare este poziția PSD privind revenirea la alegerile în două tururi pentru primari?

Viorica Dăncilă: Poziția PSD este cea pe care am subliniat-o de fiecare dată, alegeri într-un singur tur.

 

ÎntrebareAți vorbit despre jignirile care v-au fost aduse de adversari. Au depășit jignirile aduse de Liviu Dragnea?

Viorica Dăncilă: Categoric da. Președintele Dragnea nu a ieșit public să jignească, nici în particular. Să știți că nu accept jignirile din partea nimănui și nici nu jignesc, la rândul meu. Eu nu mi-aș permite să jignesc nici măcar un copil, pentru că și un copil are personalitate. Cred că acest lucru ar trebui să-l facă toată lumea. Jignirile le știți foarte bine, au venit din toate părțile, ceea ce a pus o etichetă asupra celui care a procedat în acest fel. Repet ceea ce am spus de fiecare dată, jignirile sunt atributul omului slab, oamenii puternici nu jignesc, au argumente.

Mulțumesc!