Premierul Viorica Dăncilă, președintele PSD, a declarat luni, 30 septembrie 2019, că, spre deosebire de Klaus Iohannis şi Dan Barna, ea nu a mers în Statele Unite ale Americii să facă poze sau să lanseze cărţi.

„Am avut săptămâna trecută, după cum ştiţi, o vizită de lucru în SUA. Un demers pe care unii s-au străduit foarte tare să îl minimizeze şi să îl deprecieze. Am văzut comparaţii între vizitele celor trei candidaţi la prezidenţiale şi cred că este esenţial să facem foarte clare nişte aspecte. Spre deosebire de domnii Iohannis şi Barna, eu nu m-am dus în SUA să fac poze sau să lansez cărţi. Eu am avut o vizită de lucru, nu o deplasare de campanie.

Am semnat cu Banca Mondială acordul destinat creşterii accesului cetăţenilor la servicii de asistenţă medicală primară. Este un program ce va aduce beneficii reale pacienţilor din România. A fost semnat Memorandumul de înţelegere între Guvernele României şi Statelor Unite privind cooperarea în domeniul nuclear civil – angajament în concordanţă cu Parteneriatul strategic pe care îl avem cu SUA.

Am avut o întrevedere cu secretarul general adjunct al ONU pentru a discuta importanţa şi rolul Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă şi a consolida poziţia României de centru regional în interiorul Comisiei Economice ONU pentru Europa”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul central al PSD.