Europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreședinte PSD, și senatorul Stefan Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD au susținut luni, 24 mai 2021, o conferință de presă pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență, la sediul PSD.

Purtătorul de cuvânt al PSD Radu Oprea a declarat că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă care a fost prezentat social-democraţilor de Guvern cuprinde un set de documente incoerente.

„Am fost astăzi împreună cu partenerii sociali la sediul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru a vedea varianta Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă care ar trebui să fie trimisă la Bruxelles în şapte zile. Suntem extrem de îngrijoraţi de ceea ce ni s-a prezentat ca material PNRR, un set de documente incoerente care nu aveau o legătură unele cu altele pe diverse capitole, fără a acoperi întreaga tematică a PNRR. Ar trebui să se întâmple lucrurile mult mai repede pentru că mai sunt doar şapte zile în care Guvernul ar trebui să fie capabil să prezinte acest PNRR într-o formă finală care să fie acceptată de către Comisia Europeană”, a susţinut Radu Oprea.

Vicepreşedintele PSD Victor Negrescu a afirmat că, aşa cum se prezintă în prezent, PNRR ridică mari semne de îngrijorare.

„Prioritatea PSD este să atragem ca ţară cele 29 de miliarde de euro alocate României. De aceea, noi ne-am propus în aceste discuţii să venim cu soluţii împreună cu partenerii sociali, în aşa fel încât să reuşim să implementăm Planul de Redresare până la finalul lunii august 2026. Aşa cum se prezintă planul în prezent, ridică mari semne de îngrijorare şi, de aceea, am venit cu câteva propuneri care să faciliteze accesarea acestor sume şi implementarea proiectelor pentru România. Prima noastră cerinţă este să dispară criteriul politic menţionat în ordonanţa de urgenţă care reglementează acest plan şi, de asemenea, să fie scos acest criteriu politic inclusiv din Planul de Redresare, acel aviz conform obligatoriu pentru implementarea de proiecte, care, în opinia noastră, ridică mari semne de întrebare şi suspiciuni în ceea ce înseamnă politizarea acestui proiect”, a spus Victor Negrescu.