Încă un motiv pentru a depune moțiunea de cenzură. Diminuarea succesivă a țintei de vaccinare este doar o fugă rușinoasă de răspundere!

PSD solicită schimbarea radicală a strategiei de vaccinare anti-COVID-19, având în vedere că Guvernul a ratat toate țintele pe care și le-a propus inițial. Datele oficiale arată că obiectivul vaccinării a cel puțin 5 milioane de persoane până la 1 iunie nu mai poate fi îndeplinit, ceea ce face imposibilă atingerea unui nivel de imunizare de 70% din populație până la finalul lunii septembrie, așa cum se angajase premierul Florin Cîțu. Maniera în care Guvernul a diminuat succesiv această țintă de la 70% la 50%, și apoi la 30% din populație nu reprezintă decât o fugă rușinoasă de răspundere.

Comunicarea bazată pe șantaj și discriminare și lipsa aproape în totalitate a acțiunilor de vaccinare în mediul rural au condus la divizarea profundă a societății și la scăderea dramatică a încrederii în cei care au coordonat campania.

Se impune deci înlocuirea celor care au eșuat și regândirea întregii strategii de vaccinare și de combatere a pandemiei, cu o atenție specială pentru protejarea persoanelor vulnerabile și pentru prevenirea apariției unor noi focare. Guvernul are obligația de a extinde activitatea de testare anti-COVID-19 pentru persoanele nevaccinate, inclusiv prin disponibilitatea gratuită a testelor, în special la nivelul unităților de învățământ și la nivelul categoriilor profesionale cu cel mai mare risc de transmitere a virusului.

Biroul de presă al PSD