Deputatul Sorin Grindeanu prim-vicepreședinte PSD consideră că este şocant cinismul cu care ministrul Sănătăţii vorbeşte despre românii morţi de COVID-19.

„Stimată doamnă ministru, v-am urmărit şi vineri la conferinţa de presă şi astăzi cu foarte mare atenţie şi nu ştiu de ce să mă îngrozesc mai tare. Mai întâi este şocant cinismul cu care vorbiţi despre românii morţi de COVID ca despre nişte stocuri de marfă. Apoi este cel puţin greţoasă viteza cu care, din apostolii transparenţei, aţi devenit un soi de comisari politici ai secretomaniei, capabili să explice o dramă naţională ca pe o birocratică înşiruire de erori umane. Aţi inventat cifre agregate în locul adevărului simplu şi clar, adevăr pe care îl meritau miile de familii care şi-au pierdut un om drag în timpul pandemiei. Acum câteva săptămâni, aflarea adevărului era pentru USR PLUS o chestiune de viaţă şi moarte pentru care cereaţi demisia Guvernului Cîţu. Azi, îngroparea adevărului a devenit specialitatea tandemului Barna-Cioloş. De ce? Simplu. Între timp au apărut câteva sute de posturi bănoase la şefiile şi în consiliile de administraţie ale spitalelor ţării, care au devenit brusc prioritatea voastră existenţială”, a declarat Sorin Grindeanu în plenul Camerei Deputaților.