Senatorul PSD Robert Cazanciuc a declarat luni, 11 mai 2020, că la audierea miniștrilor de Externe și al Muncii multe întrebări au rămas fără răspuns.

„Sunt multe întrebări care, din punctul nostru de vedere, au rămas fără răspuns. Acest lucru o să-l vedem când se va încheia dezbaterea, o să avem un raport din partea celor trei comisii și o să vedem dacă ceea ce am considerat important să știe românii a fost clarificat sau nu”, a spus Robert Cazanciuc într-o conferință de presă la Parlament.

Potrivit acestuia, Guvernul nu a luat măsuri de siguranţă pentru cei care au plecat la muncă în străinătate.

“În urma discuţiilor, putem să discutăm despre faptul că Guvernul României nu a luat măsuri de siguranţă pentru cei care au plecat la muncă în străinătate. Ministrul Muncii a subliniat în cadrul acestor audieri, în mod repetat, în mod constant, că românii în noaptea de 8/9 aprilie au plecat în Germania pe cont propriu. Ministerul de Externe nu a lămurit dacă această operaţiune a fost rezultatul unui demers diplomatic sau, de asemenea, 2.000 de oameni s-au organizat pe cont propriu cu autobuze, avioane, şi au plecat de la Suceava până în Germania într-o singură noapte. Aş vrea să vă reamintesc că, prin Ordonanţa Militară 7 din 4 aprilie, s-au prelungit restricţiile cu privire la zborurile efectuate către zonele roşii, dar în acelaşi timp s-au făcut excepţii pentru lucrătorii sezonieri, în condiţiile în care la 2 aprilie Institutul Naţional de Sănătate Publică a arătat pe site-ul său ţările considerate ‘roşii’, printre care Franţa şi Germania”, a declarat Robert Cazanciuc.