Senatorul PSD Robert Cazanciuc, vicepreşedinte al Senatului României cu atribuţii de Preşedinte, a declarat vineri 10 iulie 2020, că proiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic va intra vineri în dezbaterea Comisiei juridice a Senatului.

„Ieri (joi, n.r.), Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic. Azi dimineaţă a fost înregistrat la Senat, cu puţin timp în urmă am încheiat Biroul permanent, acest proiect a fost trimis comisiilor. (…) De la ora 14:00 va fi şedinţa Comisiei juridice, care va dura cât va fi nevoie în cursul zilei de astăzi”, a spus Robert Cazanciuc.

Acesta a anunţat că, începând de sâmbătă, plenul Senatului va fi convocat zilnic, de la ora 12:00.

„Prin decizie, am stabilit organizarea plenului Senatului începând de mâine, în fiecare zi la ora 12:00, până pe 15 (iunie, n.r.) inclusiv. (…) Pentru că ne dorim o dezbatere de calitate, serioasă, este nevoie de această modificare de program”, a adăugat senatorul Robert Cazanciuc.