Senatorul PSD Ştefan-Radu Oprea a declarat miercuri, 6 mai 2020, că Florin Cîţu ar trebui să demisioneze imediat de la conducerea Ministerului Finanţelor, în condiţiile în care România pierde zilnic 600 de milioane de euro şi primeşte avertisment din partea Comisiei Europene.

„Toate măsurile luate până acum şi în principal lipsa măsurilor pentru economie, cele aşteptate de mediul de afaceri, lipsa lor, va duce la falimentarea României. România pierde 600 de milioane de euro în fiecare zi când domnul Florin Cîţu rămâne la guvernare şi ministru de Finanţe. Cifrele arată că sunt peste un milion de români în şomaj şi cifrele sunt seci. Comisia Europeană ne-a avertizat astăzi că riscăm să intrăm în incapacitate de plată dacă nu venim cu un plan serios de relansare şi de redeschidere a economie româneşti”, a declarat Radu Oprea, într-o conferinţă de presă la Parlament.

Potrivit acestuia, Florin Cîţu ar trebui să plece imediat de la conducerea Ministerului Finanţelor Publice, „demisia lui fiind justificată de toate cifrele negative şi de faptul că nu a fost în stare să finanţeze cu nimic sectorul privat din România”.

„Statele din jurul nostru au 10-15% din PIB-ul lor efort de a sprijini IMM-urile şi mediul de afaceri din acea ţară. În România, din păcate, nu se întâmplă nimic. Domnul ministru al Finanţelor, Florin Cîţu, este mai nociv decât efectele pandemiei, mai contagios decât coronavirusul şi mai letal decât maladia COVID-19, pentru că a distrus aproape în totalitate economia naţională. Este un şir de bâlbe, de amânări, de rectificări de acte normative care arată o guvernare haotică şi la care domnul Vasile Florin Cîţu a contribuit din plin, iar lucrul acesta îl spun sondajele”, a spus Radu Oprea.