Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a declarat miercuri, 6 mai 2020, că „realitatea este sumbră” pentru ţara noastră, în contextul în care Comisia Europeană a transmis „cât se poate de clar” că economia României „se va prăbuşi” în acest an.

„Comisia Europeană a spus azi cât se poate de clar că economia României se va prăbuşi în acest an. Scădere economică de 6% şi deficit bugetar de 9,2% din PIB. Indiferent cât de mult mint, indiferent de câte date falsifică, indiferent de extratereştrii sau hackerii care s-au pus, vezi Doamne, pe ei, realitatea este una singură. Sumbră”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Acesta a adăugat că, fără măsuri economice concrete, fără o infuzie serioasă de capital în sprijinul celor care produc valoare adăugată, fără un plan clar şi coerent de redeschidere în condiţii de siguranţă a activităţii economice, „PNL va reuşi să îngroape economia românească, dezvoltată şi aşa cu greu în ultimii ani”.

„La Bruxelles, nu merge nici placa cu ‘socialiştii răi’, nici cea cu greaua moştenire! Şi nici cifrele scoase din burtă”, a menţionat Marcel Ciolacu.